ΤΟΠΙΚΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα πορτοφολάδων

εξαρθρώθηκε-σπείρα-πορτοφολάδων-187880

Σπείρα πορτοφολάδων που είχε ρημάξει ανυποψίαστους πελάτες εμπορικών καταστημάτων και στον Βόλο, εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας Καβάλας. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για σπείρα Βουλγάρων που αποτελούνταν από δύο άνδρες και δύο γυναίκες. Οι γυναίκες, εκμεταλλευόμενες τον συνωστισμό που επικρατούσε σε πολυσύχναστα εμπορικά καταστήματα στην Καβάλα, τη Δράμα και τον Βόλο, αναλάμβαναν να κλέβουν τα πορτοφόλια ανυποψίαστων πελατών και στη συνέχεια διέφευγαν με όχημα που οδηγούσαν οι άνδρες συνεργοί τους.

Η σπείρα δρούσε τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο, διάστημα στο οποίο τα μέλη της φέρονται να διέπραξαν συνολικά 14 κλοπές πορτοφολιών, με λεία περίπου 1.200 ευρώ, τραπεζικές κάρτες και διάφορα έγγραφα. Μάλιστα, σε μία περίπτωση βρήκαν και το ΡΙΝ μιας κάρτας ανάληψης και «σήκωσαν» από ΑΤΜ 720 ευρώ! Ακόμη, σε ένα κατάστημα στην Καβάλα εκμεταλλεύτηκαν την απασχόληση της υπαλλήλου και άρπαξαν μία γυναικεία τσάντα, η οποία βρέθηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά της.

Από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας, ταυτοποιήθηκαν οι δυο γυναίκες που έκαναν τις κλοπές, μια 31χρονη και μια 24χρονη, αλλά και ένας 24χρονος συνεργός τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία πιστοποιητικών και απάτη με υπολογιστή κατά περίπτωση, και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθεί και ο άγνωστος τέταρτος συνεργός τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου