ΤΟΠΙΚΑ

Ξημερώθηκαν για να πάρουν τρόφιμα

ξημερώθηκαν-για-να-πάρουν-τρόφιμα-188465

Αρχισε νωρίς χθες το πρωί η διανομή των τροφίμων σε 700 άπορες οικογένειες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαιούχοι άρχισαν να προσέρχονται από τα χαράματα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, περιμένοντας να λάβουν τα δέματα για το γιορτινό τραπέζι. Εντός του χώρου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από πολλούς οικονομικά αδύναμους συμπολίτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να λάβουν το δέμα αγάπης από την τοπική Εκκλησία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα της διανομής, υπολογίζεται ότι έλαβαν δέματα με τρόφιμα περισσότερες από 100 άπορες οικογένειες. Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι αύριο, Παρασκευή, σε πρώτη φάση, και αμέσως μετά τις γιορτές στη συνέχεια, για όσους δεν προσέλθουν στο συγκεκριμένο διάστημα, στο Πνευματικό Κέντρο. Παράλληλα, δέματα με τρόφιμα διανέμονται και από τους ενοριακούς ναούς, σε μεγάλο επίσης αριθμό άπορων οικογενειών της περιοχής μας.

Στο μεταξύ, σήμερα δόθηκε ο χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» της ΕΒΟΛ. Συγκεκριμένα, διανεμήθηκαν από την ΕΒΟΛ δέματα με προϊόντα της εταιρείας και διατακτικές των 50 ευρώ, σε 400 οικονομικά αδύναμες οικογένειες που επελέγησαν από ενορίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η ΕΒΟΛ εμπιστεύτηκε σε μας την επιλογή των προσώπων, συνεργαστήκαμε, το συντονίσαμε και δόθηκε έμφαση κυρίως σε άπορες οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους».

Το παραπάνω γενναιόδωρο βοήθημα της ΕΒΟΛ θα δώσει ανάσα σε ανθρώπους που στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη, προκειμένου να γεμίσει το τραπέζι τους τις γιορτινές μέρες.

Παράλληλα, ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα διανομής ειδών πρώτης ανάγκης σε 350 τουλάχιστον άπορες οικογένειες, μέσω του προγράμματος που υλοποιείται από την Ενωση Εφοπλιστών, και συγκεκριμένα μέσω του φορέα ΣΥΝΕΝΩΣΙΣ. Το πρόγραμμα θα ισχύσει όλη την επόμενη χρονιά, και αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό βοήθημα για πολλές οικογένειες της περιοχής μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου