Η νέα Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Τελευταία ενημέρωση: 2017-12-21, 11:12:38
Η νέα Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Εν μέσω αποχωρήσεων της παράταξης του Τρύφωνα Πλαστάρα και του Σπ. Κοπάλη, πραγματοποιήθηκαν χθες οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου.

Η καινούργια Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας συγκροτήθηκε σε Σώμα από την ομάδα της πλειοψηφίας, και συγκεκριμένα του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλη Μπασδάνη, και μόλις δύο συμβούλων των παρατάξεων των μειοψηφιών: της Κυριακής Πλωμαρίτου και του  Δημήτρη Τσατλακίδη.

Οι εκλογές ξεκίνησαν σε συγκρουσιακό κλίμα, καθώς στο πρώτο πεντάλεπτο της συνεδρίασης για την εκλογή του β’ αντιπροέδρου, ενώ η παράταξη του κ. Πλαστάρα είχε συμφωνήσει να προτείνει για τη θέση αυτή τον ίδιο τον επικεφαλής, εντούτοις η κ. Πλωμαρίτη, που ανήκει στον ίδιο συνδυασμό, αυτοπροτάθηκε την τελευταία στιγμή.  Ακολούθησαν αποχωρήσεις.

Αναλυτικά, σε Σώμα συγκροτήθηκε η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ως εξής:

Πρόεδρος Αριστοτέλης Μπασδάνης, Α’ Αντιπρόεδρος Φίλιππος Σαμαλέκος με 18 ψήφους, Β’ Αντιπρόεδρος Κυριακή Πλωμαρίτου με 17 ψήφους, ( ο κ. Πλαστάρας έλαβε 1 ψήφο), Γενικός Γραμματέας Βασίλειος Ζαχείλας με 18 ψήφους, Οικονομικός Επόπτης ο κ. Νικόλαος Αγγελέτος με 17 ψήφους (ο κ. Σαββάκης έλαβε 1 ψήφο), Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και εξυπηρέτησης επιχειρήσεων ο κ. Παύλος Πάνος με 18 ψήφους και  Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης επιχειρήσεων ο κ. Βασίλης Καραλής με 18 ψήφους.

Κατά την ψηφοφορία, για την θέση του Α’ αντιπροέδρου προτάθηκαν ο κ. Φίλιππος Σαμαλέκος και ο κ. Σπύρος Κοπάλης.

Για την θέση του Β’ αντιπροέδρου, θέση που εκ του νόμου κατέχει η αντιπολίτευση, προτάθηκαν ο κ. Τρύφων Πλαστάρας και η κ. Πλωμαρίτου Κυριακή.

Για την θέση του Γενικού Γραμματέα, προτάθηκαν ο κ. Βασίλειος Ζαχείλας και ο κ. Γιώργος Τόρης.

Για την θέση του Οικονομικού επόπτη, προτάθηκαν ο κ. Νίκος Αγγελέτος και ο κ. Αριστείδης Σαββάκης.

Για την θέση του Υπευθύνου ΓΕΜΗ και εξυπηρέτησης επιχειρήσεων προτάθηκαν ο κ. Παύλος Πάνος και ο κ. Σεραφείμ Μαουσίδης.

Για την θέση του Υπευθύνου Συμβουλευτικής Υποστήριξης επιχειρήσεων προτάθηκαν ο κ. Βασίλειος Καραλής και ο κ. Δημήτρης Μίχας.

Λίγα λεπτά αργότερα, η ομάδα της αντιπολίτευσης ζήτησε την άρση των υποψηφιοτήτων, αντιδρώντας στο γεγονός ότι αυτοπροτάθηκε η κ. Πλωμαρίτου για την θέση του Β’ Αντιπροέδρου.

Μετά την γνωμάτευση του Νομικού Συμβούλου ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, καθώς δεν προβλέπεται από τη Νομοθεσία, η παράταξη «Μαγνησία 2025» αποχώρησε από την αίθουσα, όπως και ο κ. Κοπάλης και η διαδικασία συνεχίστηκε  παρουσία μόνο των μελών της πλειοψηφίας , της κας Κυριακής Πλωμαρίτου  και του κ. Δημήτρη Τσατλακίδη.

Να σημειωθεί ότι αρχικά καθορίστηκε η Τριμελής εφορευτική επιτροπή από μέλη του νέου Δ.Σ.

Κατά την ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής εξελέγησαν οι Αθανάσιος Ζλατούδης με 17 ψήφους, Κωνσταντίνος Πανταζώνας με 17 ψήφους και Κωνσταντίνος Τσουράπας με 17 ψήφους και ακολούθησαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Πελεκούδας με 14 και Λευτέρης Πλαστάρας με 14 ψήφους αντίστοιχα.

Χρέη Προέδρου στην Εφορευτική Επιτροπή εκτέλεσε ο κ. Αθανάσιος Ζλατούδης.

Ακολούθησε η υπόδειξη αντιπροσώπου Δ.Σ. στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕ με τον αναπληρωτή του.

Όπως αποφάσισε το Δ.Σ. αντιπρόσωποι στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΕ θα είναι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μπασδάνης με αναπληρωτή του τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Σαμαλέκο και ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασίλης Ζαχείλας με αναπληρωτή του τον Οικονομικό Επόπτη κ. Νικόλαο Αγγελέτο.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=