ΤΟΠΙΚΑ

43χρονος από το Πήλιο οδηγούσε με πλαστό δίπλωμα επί 24 χρόνια!

43χρονος-από-το-πήλιο-οδηγούσε-με-πλαστό-189200

Οδηγούσε αγροτικό αυτοκίνητο με πλαστό δίπλωμα από το 1993. «Καμπάνα» από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 43χρονο κάτοικο Πηλίου για χρήση πλαστού εγγράφου και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 43χρονο σε ποινή φυλάκισης έντεκα μηνών με τριετή αναστολή εφέσιμη. Το Αυτόφωρο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τα προαναφερόμενα δύο αδικήματα, ενώ τον απάλλαξε από την κατηγορία της κατάρτισης πλαστού εγγράφου, καθώς στην ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε προμηθευτεί το πλαστό δίπλωμα από άλλο άτομο.

Απολογούμενος στο Δικαστήριο, ο καταδικασθείς ισχυρίστηκε ότι προμηθεύτηκε το πλαστό δίπλωμα το 1993 από Βολιώτη που προσφέρθηκε να τον «βοηθήσει». Είχε δώσει δύο φορές εξετάσεις για να αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης χωρίς επιτυχές αποτέλεσμα, και δεν θέλησε να ξαναμπεί σε καινούργια διαδικασία. Μάλιστα, για να αποκτήσει το πλαστό δίπλωμα είχε δώσει το ποσό των 600.000 δραχμών.

Ερωτηθείς πάντως για το ποιος ήταν ο δράστης που του παρείχε το πλαστό δίπλωμα, ο 43χρονος δεν μπόρεσε να τον ονοματίσει, ισχυριζόμενος ότι δεν θυμόταν το όνομά του καθώς έχει περάσει καιρός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου