ΤΟΠΙΚΑ

Στην Πταισματοδίκη η έρευνα για τα «ιδιαίτερα»

στην-πταισματοδίκη-η-έρευνα-για-τα-ιδ-851206

Στην Πταισματοδίκη βρίσκεται η δικογραφία που έχει σχηματισθεί από την Εισαγγελία Βόλου για τους καθηγητές του Δημοσίου που παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα. Η έρευνα έχει αρχίσει εδώ και αρκετούς μήνες με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Βόλου κ. Ζήση στις 3 Νοεμβρίου του 2005 μετά από δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Φροντιστών Μαγνησίας κ. Βασ. Καμινέλλη σε τοπικά μέσα.
Η Πταισματοδίκης έχει λάβει καταθέσεις από τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Φροντιστών και υπευθύνους της Εκπαίδευσης στη Μαγνησία, ενώ θα συνεχισθεί η λήψη συμπληρωματικών καταθέσεων με κατάθεση στοιχείων, σύμφωνα με την εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά. Επιπλέον ζητούνται στοιχεία φοροδιαφυγής στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται η διδασκαλία ιδιαιτέρων μαθητών από καθηγητές του Δημοσίου.
Με την εισαγγελική έρευνα επιδιώκεται η συγκέντρωση στοιχείων που να επιβεβαιώνουν καταγγελίες και αναφορές. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία είχε γίνει αναφορά για 10 περίπου καθηγητές που φέρονται να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα, ωστόσο στην παρούσα φάση δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αν προκύπτουν αδιάσειστα στοιχεία.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου κ. Ζήσης με την παραγγελία του ζητά να αναφερθούν συγκεκριμένα ονόματα καθηγητών, σε ποια σχολεία υπηρετούν και ποια ιδιαίτερα μαθήματα διδάσκουν σε μαθητές. Επίσης ζητά ν’ αναφερθούν τυχόν καταγγελίες και να διερευνηθούν.
Σύμφωνα με το Νόμο 1566/85 για την Εκπαίδευση και συγκεκριμένα τα άρθρα 13 και 14 αναφέρουν πως «απαγορεύεται η παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων από δασκάλους του Δημοσίου και οι παραβάσεις επισύρουν φυλάκιση μέχρι τριών ετών, ενώ συνιστούν και πειθαρχικό αδίκημα για το οποίο μπορεί να επιβληθεί και η ποινή της οριστικής παύσης από την εργασία». Ακόμη η νομοθεσία ορίζει ότι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων του Δημοσίου παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο στις εργάσιμες ημέρες και πέραν των ωρών διδασκαλίας (που είναι έξι ημερησίως ή 30 εβδομαδιαίως) μόνο για προσφορά άλλων υπηρεσιών που συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως εκδηλώσεις, ενημέρωση γονέων και εκτέλεση διοικητικών εργασιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου