ΤΟΠΙΚΑ

Ενημέρωση για τα εμβόλια

ενημέρωση-για-τα-εμβόλια-189936

Eνημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εμβόλια: μύθοι και πραγματικότητα» διοργανώνεται σήμερα Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 6.30μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Ιωλκού στην Ανακασιά, από το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός», σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ιωλκού. Για το θέμα θα μιλήσει ο ιατρός- παθολόγος Ευθύμιος Τσάμης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Δύσπιστοι και καχύποπτοι εμφανίζονται σήμερα αρκετοί Έλληνες γονείς στα εμβόλια. Τουλάχιστον ένας στους δέκα παραδέχεται ότι είναι επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους, με αποτέλεσμα οι παιδίατροι να κάνουν λόγο για «κύμα» αντιρρήσεων και αρνήσεων.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι σήμερα ο προβληματισμός και ο φόβος των γονέων, η έλλειψη εμπιστοσύνης στις φαρμακευτικές εταιρείες αλλά και η άγνοια σχετικά με τα συστατικά των εμβολίων, δημιουργούν ένα σοβαρό ζήτημα στην εμβολιαστική κάλυψη, αυτό μεταξύ άλλων ανέφερε ο υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας και της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

Για τον λόγο αυτό, σκόπιμο θα ήταν να υπάρχει σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση από τον υπεύθυνο ιατρό, εξετάζοντας την κάθε περίπτωση ατόμου ξεχωριστά.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα αναλυθούν από τον κ. Τσάμη τα νέα επιστημονικά δεδομένα, σχετικά με την αναγκαιότητα ή μη λήψης των εμβολίων, είτε πρόκειται για τα παιδιά είτε για τους ενήλικες. Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου