ΤΟΠΙΚΑ

Νέα τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ για διατήρηση μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά

νέα-τροπολογία-των-βουλευτών-της-νδ-γι-191096

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κύριοι Χρήστος Μπουκώρος, Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιάννης Βρούτσης, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Μάνος Κόνσολας και Νότης Μηταράκης, επανακατέθεσαν τροπολογία για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου.

Για το θέμα αυτό, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορεί πλέον να υπεκφεύγει.

Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. ήταν δική της επιλογή και επιβεβαιώνεται, για μία ακόμη φορά, ότι δεν διστάζει να υπερφορολογεί ακόμη και τα νησιά, υπονομεύοντας κάθε αναπτυξιακή προοπτική.

Τους καλούμε να κάνουν αποδεκτή την τροπολογία που καταθέσαμε εκ νέου για την παράταση ισχύος των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στα νησιά και να τη θέσουν σε ψηφοφορία.

Τα ψέματα τελείωσαν και σύντομα θα καταδειχθεί αν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενδιαφέρονται – έστω και στο ελάχιστο – για τους νησιώτες».

Διεύρυνση του δικτύου αποχέτευσης αστικών λυμάτων στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

Ζητά με αναφορά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των αστικών λυμάτων και της επιβάρυνσης του υδροφόρου ορίζοντα στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Μαγνησίας, με πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας δόθηκε η έγκριση για τη χρηματοδότηση δύο σημαντικών έργων, όπως είναι η αποχέτευση ακαθάρτων του παραλιακού μετώπου από τη Νέα Αγχίαλο μέχρι και το Βόλο, καθώς και του παραλιακού μετώπου από το Βόλο μέχρι και το Μαλάκι. Με τα συγκεκριμένα έργα αναμένεται να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της διάθεσης των λυμάτων στους οικισμούς αυτούς, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών και προστατεύοντας το περιβάλλον.

Τις ίδιες όμως και αυξημένες ανάγκες παρουσιάζουν και οι περιοχές που βρίσκονται πλησίον των προαναφερθέντων ζωνών αποχέτευσης ακαθάρτων. Συγκεκριμένα, η σύνδεση των περιοχών Μηλεών, Βυζίτσας, Πινακατών, Αγίου Γεωργίου, Καλών Νερών, Κορόπης, Κ. Γατζέας, Αγ. Τριάδος και Α. Γατζέας με αγωγούς στο δίκτυο του Βόλου και η επέκταση του δικτύου ακαθάρτων από το Μαλάκι αναμένεται να επιλύσουν το αποχετευτικό πρόβλημα της ευρύτερης περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επέκταση της αποχέτευσης ακαθάρτων θα επιβαρυνθεί με λύματα μόνο από 4.000 νοικοκυρία, ποσότητα που δεν θα επιβαρύνει τις προδιαγραφές των ήδη εγκεκριμένων έργων

Τέλος, ο Χρήστος Μπουκώρος ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει την περίπτωση της ένταξης στο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων του Βόλου και τις υποδεικνυόμενες περιοχές του Δήμου Νοτίου Πηλίου, εφόσον δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί επιπλέον το ήδη υπάρχον δίκτυο, ενώ συγχρόνως θα αντιμετωπισθεί το χρόνιο πρόβλημα της διαχείρισης των αστικών λυμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου