ΤΟΠΙΚΑ

Μία καταδίκη και μία αθώωση από το Τριμελές του Βόλου

μία-καταδίκη-και-μία-αθώωση-από-το-τριμ-191204

Ποινή φυλάκισης δεκατριών μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την Παρασκευή σε 34χρονο κτηνοτρόφο που ήρθε στα χέρια με άλλο κτηνοτρόφο για διαφορές που είχαν και του προκάλεσε σωματική βλάβη.

Ο 34χρονος κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και για παράνομη οπλοφορία.

Στο δικαστήριο εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του. Η ποινή πάντως που του επιβλήθηκε μειώθηκε σε σχέση με αυτή της πρωτόδικης απόφασης του δικαστηρίου, η οποία προέβλεπε ποινή φυλάκισης δεκαεφτά μηνών.

Στο μεταξύ, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου της περασμένης Παρασκευής έκρινε αθώα την υπάλληλο που ήταν προϊσταμένη τον Μάιο του 2012 στο Τμήμα Συντήρησης της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου για ατύχημα που συνέβη στον περιβάλλοντα χώρο του Κολυμβητηρίου.

Η υπάλληλος κατηγορούνταν ότι δεν είχε μεριμνήσει να τοποθετήσει κάλυμμα σε φρεάτιο ηλεκτροδότησης καλωδίων φωτισμού, το οποίο ήταν βάθους 1,5 μέτρων και καλυπτόταν από χόρτα, με αποτέλεσμα διερχόμενη πολίτης να πατήσει στο κενό και τραυματιστεί.

Ωστόσο, χθες στο δικαστήριο αποδείχτηκε ότι η υπάλληλος ήταν αθώα και δεν έφερε καμία ευθύνη για το ατύχημα, ενώ πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου