ΤΟΠΙΚΑ

Στη ρομποτική μυούνται οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου

στη-ρομποτική-μυούνται-οι-μαθητές-του-1-191320

Ξεκίνησε τη φετινή σχολική χρονιά ομάδα ρομποτικής στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι ενθουσιασμένοι που ασχολούνται με τη ρομποτική. Κάποιοι έχουν ασχοληθεί με τη ρομποτική, αλλά για κάποιους είναι η πρώτη φορά. Το σχολείο έχει προμηθευτεί ένα κιτ ρομποτικής, και τις επόμενες ημέρες αναμένεται και το δεύτερο που το παραχώρησε στο σχολείο η WRO HELLAS. Ένας από τους στόχους είναι να συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής.

Δράσεις

Στο μεταξύ, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ και Γ’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Βόλου επισκέφτηκαν τα Μετέωρα και τις μονές Αγίου Στεφάνου και του Μεγάλου Μετεώρου. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το μουσείο ψηφιακής απεικόνισης των Μετεώρων στην Καλαμπάκα. Η υποδομή αυτή προσφέρει τη δυνατότητα παρουσίασης-περιήγησης στα Μετέωρα, στην ευρύτερη περιοχή και τη γεωμορφολογική της ιδιομορφία, ενώ στην αίθουσα προβολής τρισδιάστατων βίντεο 110 περίπου θέσεων κινηματογραφικού επιπέδου, παρέχεται η δυνατότητα στους επισκέπτες του να γνωρίσουν το μοναδικό φαινόμενο των βράχων των Μετεώρων. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τα Τρίκαλα και τον μύλο των ξωτικών. Παράλληλα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ τάξης επισκέφτηκαν τους Δελφούς και την Αράχωβα.

Επαγγελματικός προσανατολισμός

Εξάλλου, τις προηγούμενες ημέρες, το σχολείο επισκέφθηκε ο υπεύθυνος ΚΕΣΥΠ Μαγνησίας κ. Γεωργούσης Ευθύμιος. Ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης του σχολείου για τους δρόμους που ανοίγονται μετά το Γυμνάσιο.

Στο σχολείο υλοποιούνται φέτος από τους μαθητές – μαθήτριες και εκπαιδευτικούς του σχολείου δύο προγράμματα σχολικού προσανατολισμού. Αποσκοπούν στην εύρεση ενδιαφερόντων και κλίσεων και θα βοηθήσει να γίνουν οι σωστές επιλογές και να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις σε ότι αφορά τα σχολικά προγράμματα, τις σπουδές και τα επαγγέλματα που είναι καταλληλότερα για τους νέους και τις νέες του σχολείου μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου