ΤΟΠΙΚΑ

Διακοπή αυθαίρετων εργασιών στη Σκιάθο

διακοπή-αυθαίρετων-εργασιών-στη-σκιά-851206

Τη συνδρομή της Αστυνομίας για την άμεση διακοπή των εργασιών επιχώσεων στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στη Σκιάθο ζήτησε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.
Μετά από αυτοψία στην περιοχή διαπιστώθηκε ότι εκτελούνται εργασίες επίχωσης κατά μήκος της επαρχιακής οδού Σκιάθου-Κουκουναριών, κοντά σε ξενοδοχείο του νησιού.
Συνέπεια των αυθαίρετων παρεμβάσεων, σύμφωνα με την υπηρεσία, είναι η μερική απόφραξη του υπάρχοντος πλακοσκεπούς οχετού, αλλά και της κοίτης του ρέματος.
Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών με έγγραφό της, μία ημέρα μετά την αυτοψία παρουσία του αντινομάρχη Ηλ. Ξηρακιά, περιγράφει τις διαπιστώσεις του κλιμακίου στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου και ζητά να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες για την άμεση διακοπή των εργασιών.
Ταυτόχρονα από το Πολεοδομικό Γραφείο Σκοπέλου ζητείται να προβεί σε έλεγχο των ανωτέρω εργασιών σε συνδυασμό με την απαίτηση καθορισμού προσωρινής οριογραμμής ή οριοθέτησης του ρέματος.
Στην εταιρία, στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει το οικόπεδο, κοντά στο οποίο γίνονται οι εργασίες επίχωσης δίνεται εντολή για την άμεση αποκατάσταση της κοίτης του ρέματος.
Ο αντινομάρχης Πολεοδομίας επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τη Σκιάθο, μετά από νέες καταγγελίες που δέχθηκε τηλεφωνικά την προηγούμενη εβδομάδα για αυθαίρετες παρεμβάσεις, μπάζωμα ρεμάτων και αυθαίρετες επιχώσεις οχετών απορροής.
Μετά το τέλος της αυτοψίας κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου από Σκιάθο μέχρι Κουκουναριές έκανε λόγο για «εγκληματικές συμπεριφορές», καθιστώντας σαφές ότι δεν θα επιτραπεί η κακοποίηση του νησιού και η δυσφήμισή του στους επισκέπτες.
Η Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας Μαγνησίας και η αρμόδια επιτροπή ρεμάτων θα στείλει σε όλους τους υπευθύνους άμεση εντολή αποκατάστασης, ενώ σε κάθε περίπτωση θα επιβληθούν οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για τους αυθαιρετούντες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου