Χρυσό μετάλλιο στις ομάδες ρομποτικής του 8ου Γυμνασίου

Τελευταία ενημέρωση: 2017-12-18, 20:02:51
Χρυσό μετάλλιο στις ομάδες ρομποτικής του 8ου Γυμνασίου

Με το χρυσό μετάλλιο επέστρεψε το 8ο Γυμνάσιο Βόλου από το «4ο μαθητικό φεστιβάλ Ρομποτικής στη Θεσσαλονίκη».

Η ομάδα «Argo-droids» κατέκτησε την 1η θέση ανάμεσα σε 24 ομάδες που διαγωνίστηκαν στο αγωνιστικό μέρος, στην κατηγορία μαθητών γυμνασίου.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού αφορούσε μια από τις πιο διαδεδομένες χρήσεις των ρομπότ στη βιομηχανία: την ταξινόμηση προϊόντων με βάση κάποιο χαρακτηριστικό τους.

Οι μαθητές έπρεπε μέσα σε τέσσερις ώρες να επιλέξουν ανάμεσα σε 3 επίπεδα δυσκολίας να κατασκευάσουν ένα ρομπότ και να το προγραμματίσουν, έτσι ώστε να μεταφέρει και να ταξινομεί σε συγκεκριμένες θέσεις κουτιά διαφορετικών μεγεθών. Η ομάδα «Argo-droids» επέλεξε το δυσκολότερο επίπεδο και έβγαλε εις πέρας τις περισσότερες προκλήσεις, ώστε να πετύχει 150 πόντους με άριστα το 200. 

Επιπλέον στο φεστιβάλ συμμετείχαν και οι «βετεράνοι» του εργαστηρίου ρομποτικής οι «Centaur-bots», που κατάφεραν να αποσπάσουν έπαινο για την ολοκλήρωση σε υψηλό βαθμό των προκλήσεων του αγώνα, και να αποδείξουν ότι κατέχουν σε υψηλό βαθμό τις αρχές τις ρομποτικής.

Τη χρυσή ομάδα «Argo-drοids» αποτελούν οι: Κουσκουρίδας Στέργιος, Νικολέρης Κυριαζής και Μιχαηλίδης Αναστάσης από τη Β’ τάξη, ενώ τους βετεράνους Centaur-bots οι: Καραγιάννης Δημήτρης, Κουτσερής Γιάννης, Αϊδαλής Γρηγόρης και Βογιατζιδόπουλος Γιώργος. Προπονητές των ομάδων είναι ο καθηγητής Πληροφορικής Σαμαράς Νικόλαος και η καθηγήτρια Φυσικής Καλογήρου Αναστασία.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=