ΤΟΠΙΚΑ

Βουλευτές και Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Καίριο πλήγμα ενδεχόμενη μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών

βουλευτές-και-ν-ε-συριζα-καίριο-πλήγμα-192455

Η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι Βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου, Μάκης Μπαλλής σχετικά με τις πληροφορίες για σχεδιαζόμενη απομάκρυνση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Στρατόπεδο Γεωργούλα του Βόλου και μετεγκατάστασή της στον Αυλώνα, που δημοσιοποίησε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

“Σχετικά με πληροφορίες περί απομάκρυνσης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Στρατόπεδο Γεωργούλα του Βόλου και μετεγκατάστασή της στον Αυλώνα για επιχειρησιακούς λόγους, μετά από ενημέρωσή μας δεν υπάρχει σχετική ειλημμένη απόφαση της στρατιωτικής ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας καθώς είναι σε εξέλιξη μελέτες και έρευνες στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε κάθε ενδεχόμενο εφαρμογής μίας τέτοιας απόφασης, η ΝΕ και όλοι οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας και θα αγωνιστούμε για την παραμονή της στη πόλη μας .

Η 32η Ταξιαρχία είναι ιστορικά συνδεδεμένη με την πόλη του Βόλου και η λειτουργία της βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την τοπική κοινωνία και οικονομία. Αποτελεί την μεγαλύτερη στρατιωτική μονάδα του Νομού Μαγνησίας με το μεγαλύτερο ποσοστό στρατιωτικών και στρατιωτών, οι οποίοι κατοικούν με τις οικογένειές τους και δραστηριοποιούνται στην πόλη του Βόλου και μια ενδεχόμενη μετακίνησή τους θα επέφερε καίριο πλήγμα στην ήδη χειμαζόμενη περιοχή μας”.

Ο Βουλευτής Μάκης Μπαλλής

Σε δήλωσή του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλλής αναφέρει:

“Επειδή για τρίτη μέρα συνεχίζεται μία προσπάθεια να εμφανισθεί ως δεδομένη και ήδη αποφασισμένη η μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και το «κλείσιμο» του στρατοπέδου «Γεωργούλα» στη Νέα Ιωνία θα πρέπει να διευκρινισθούν τα εξής:

  1. Όποια δημοσιεύματα παρουσιάζουν ως ήδη αποφασισμένη μία τέτοια ενέργεια είναι απολύτως αναληθή, σύμφωνα με διευκρινίσεις που αναζήτησα και έλαβα από επιτελικά στελέχη.
  2. Η αναδιοργάνωση της δομής του στρατεύματος βρίσκεται ακόμη σε στάδιο μελέτης και δεν έχει ολοκληρωθεί
  3. Η όποια σχετική απόφαση λαμβάνεται από το Συμβούλιο Αρχηγών, που ακόμη δεν έχει συνεδριάσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία πρώτη ενημερωτική συνεδρίαση θα γίνει αυτή την εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν ληφθεί παρόμοια απόφαση, απαιτείται διάρκεια κάποιων ετών για να υλοποιηθεί.
  4. Ο,τιδήποτε παρουσιάζεται σήμερα ως έγγραφο απόφασης, δεν μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από ερωτηματολόγιο διερεύνησης προθέσεων ή προσδιορισμού κόστους και προπαρασκευαστικών κινήσεων. Όλοι αναφέρονται σε αυτό το έγγραφο, αλλά κανείς δεν το παρουσιάζει.
  5. Σε κάθε περίπτωση και πέρα από τον όποιον πιθανό σχεδιασμό των επιτελείων, έχει επισημανθεί προς την πολιτική ηγεσία η σημασία (οικονομική και άλλη) της ύπαρξης του στρατοπέδου «Γεωργούλα» για την περιοχή και η αρνητική στάση των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων.
  6. Όσοι θεώρησαν ότι μπορούν να στηρίξουν την πολιτική τους παρουσία σε μία απόφαση που ακόμη δεν υπάρχει ή θεώρησαν ότι βρήκαν εύκολο τρόπο να κατηγορήσουν πολιτικά την κυβέρνηση και τους τοπικούς «κυβερνητικούς παράγοντες», θα πρέπει να απαντήσουν γιατί δεν αντέδρασαν αναλόγως όταν τον Οκτώβριο του 2015 δημοσιοποιήθηκε από το Τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Βόλου η μελέτη για την Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου στην οποία (σελ. 4-114 και 4-115) αναφέρεται ότι σύμφωνα με το Ρυθμιστικό Σχέδιο στο «Γεωργούλα» θα δημιουργηθεί Διοικητικό-Εμπορικό Κέντρο, με χρήσεις εκπαίδευσης και έρευνας, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του χαρακτηρίζεται ως χώρος πρασίνου, το δε Πολεοδομικό Σχέδιο κάνει λόγο για «Μητροπολιτικό Πάρκο» στο σύνολο της έκτασης.

Θα πρέπει να προστεθεί ότι η παραπάνω απόφαση για το «Γεωργούλα», όπως αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο, αποτελεί και ομόφωνη απόφαση της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Βόλου που είχε συσταθεί παλαιότερα, όταν γινόταν η συζήτηση των προτάσεων για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο”.

Απάντηση του Δήμου Βόλου στον Μάκη Μπαλλή

Σε απάντηση των δηλώσεων του Μάκη Μπαλλή, από τον Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ασφαλώς το τελευταίο που θα περίμενε ο πολίτης της Μαγνησίας να ακούσει από τον κάτοχο βουλευτικής έδρας – τζόκερ, Μάκη Μπαλλή είναι μια αληθινή και σοβαρή κουβέντα. Το τελευταίο. Κάτι που «κατέκτησε» με τη γενικότερη παρουσία του στα κοινά και του το αναγνωρίζουν όλοι!

Πως να του εξηγήσουμε τώρα και να καταλάβει, όταν έχει ξεπουλήσει τα πάντα (ακόμη και το ταμείο απ’ όπου μέχρι πρότινος συνταξιοδοτούνταν, ψηφίζοντας το μνημόνιο, που και αυτός θα ξέσκιζε) για μια βουλευτική αποζημίωση ότι ο δήμος ψηφίζοντας το Γενικό Πολεοδομικό δεν ζήτησε να φύγει το στρατόπεδο, αλλά έδωσε μια προοπτική στην περίπτωση που θα βρίσκονταν μια κυβέρνηση, σαν τη δική του, να το μεταφέρει;

Και για να του φρεσκάρουμε την ταλαιπωρημένη του μνήμη του θυμίζουμε ότι ακόμη και ο Στέφανος Φούσκης, την Δημοτική Αρχή του οποίου με φριχτά αποτελέσματα υπηρέτησε, ζητούσε μεν τη μεταφορά του στρατοπέδου (για τη δημιουργία χώρου πρασίνου) αλλά σε τοποθεσία εντός της Μαγνησίας.

Τώρα αν ο Μάκης Μπαλλής η παρουσία και ο ρόλος του οποίου στη Βουλή ίσως κάποτε αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας (για να εξηγηθεί η χρησιμότητα ύπαρξή τους) αρνείται ότι υπάρχει θέμα για να δικαιολογήσει στους άτυχους ψηφοφόρους του ότι συνελήφθη κοιμώμενος για τα σχέδια του υπουργείου αν και ο ίδιος είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας της Βουλής, ας βρει άλλο τρόπο να το κάνει. Εμείς δεν προσφερόμαστε για παιχνίδια με το συμπαθή, κατά τα άλλα, Μάκη, ιδιαίτερα μάλιστα σε τέτοια κρίσιμα ζητήματα για την τοπική μας κοινωνία”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου