ΤΟΠΙΚΑ

Στο «Eξπρές Σκιάθος» οι πλοίαρχοι του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

στο-eξπρές-σκιάθος-οι-πλοίαρχοι-του-2ο-192970

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ τάξης πλοιάρχων Ε.Ν. του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Βόλου, στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σκιάθος».

Ο σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η γνωριμία των μαθητών με το πλοίο και τους ανθρώπους του, η απόκτηση ναυτικής εμπειρίας σε πραγματικές συνθήκες εργασίας στο πλοίο, καθώς και η εφαρμογή στην πράξη όσων έχουν διδαχθεί κατά τη φοίτησή τους στην ειδικότητα πλοιάρχων, του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, στις τελευταίες δύο τάξεις του Λυκείου.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη περιελάμβανε:

*Επιβίβαση των μαθητών στο πλοίο. Γνωριμία με τον πλοίαρχο τους αξιωματικούς και το πλήρωμα. Επίσκεψη και ξενάγηση στη γέφυρα του πλοίου από τον πλοίαρχο και τους αξιωματικούς.

*Ταξίδι από τον Βόλο στη Σκιάθο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδίου, κατευθυνόμενη εκπαίδευση πάνω στα μαθήματα της ειδικότητας των πλοιάρχων Ναυσιπλοΐα, Φόρτωση και Ευστάθεια πλοίου, χρήση Ναυτικών Ηλεκτρονικών Οργάνων και ψηφιακών Μέσων Επικοινωνίας, χρήση των Συστημάτων Ασφάλειας Πλοίου, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Εκπαίδευσης.

*Άφιξη στη Σκιάθο. Επίσκεψη και ξενάγηση στο σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, από τον ιδρυτή του καπετάν Γιάννη Παρίση. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και γνωριμία της πόλης της Σκιάθου. Το απόγευμα, επιβίβαση στο πλοίο. Με τον απόπλου, συνέχεια των μαθημάτων στη γέφυρα του πλοίου κατά τις νυχτερινές ώρες έως την άφιξη στον Βόλο.

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν 10 μαθητές της Γ’ τάξης πλοιάρχων και οι εκπαιδευτικοί Σίμος Νικόλαος και Πατρίδας Απόστολος (πλοίαρχοι).

Εκ μέρους των μαθητών και εκπαιδευτικών του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, ειδικότητας Πλοιάρχων, του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Βόλου, θερμές ευχαριστίες στον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Σκιάθος, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα για την ολόθερμη και εγκάρδια φιλοξενία. Επίσης ευχαριστούμε στη Σκιάθο: την κα Αθηνά Παπαγεωργίου και τηνσυνεργάτιδά της για την υποδοχή και ξενάγηση στο Μουσείο Παπαδιαμάντη, και τον καπετάν Γιάννη Παρίση για την υποδοχή και ξενάγηση στο Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου. Τέλος, ευχαριστούμε τη ναυτιλιακή εταιρεία Hellenic Seaways που έκανε δυνατή την επίσκεψη αυτή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου