ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 52χρονος κολυμβητής που κατέρρευσε

σε-κρίσιμη-κατάσταση-ο-52χρονος-κολυμβη-193094

Σε βαρύ και «παγωμένο» κλίμα, μετά και το προχθεσινό σοκαριστικό περιστατικό με την κατάρρευση 52χρονου κολυμβητή του ΝΟ Λάρισας, συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν χθες στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ και στην κλειστή 25άρα πισίνα οι αγώνες ταχύτητας Βετεράνων κολυμβητών, που από κοινού διοργάνωσαν ΟΦΑ Μαγνησίας και ΝΟΒΑ, υπό την αιγίδα της ΚΟΕ.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Μια πραγματική «γιορτή» του αθλητισμού, με άψογη διοργάνωση και προετοιμασία από τα ναυταθλητικά σωματεία του Βόλου, από παράγοντες της Ομοσπονδίας αλλά και από πλήθος αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα που ανταποκρίθηκαν στη διοργάνωση, λίγο έλειψε να μετατραπεί σε τραγωδία, λόγω της ξαφνικής κατάρρευσης ενός Λαρισαίου κολυμβητή, που υπέστη έμφραγμα το απόγευμα του Σαββάτου, λίγο μετά της 6:30μ.μ. Ο 52χρονος είχε ήδη μετάσχει στο αγώνισμα της πεταλούδας και βρισκόταν εν μέσω προθέρμανσης για τη δεύτερη συμμετοχή του στο πρόσθιο, όταν ξαφνικά σωριάστηκε λιπόθυμος, χωρίς τις αισθήσεις του, προκαλώντας τον πανικό, σε θεατές, κολυμβητές και διοργανωτές, που μαζεύτηκαν γύρω του.

Μετά την έγκαιρη παρέμβαση του γιατρού των αγώνων, των ανθρώπων του ΕΚΑΒ που προσπαθούσαν με μαλάξεις να τον επαναφέρουν, αλλά και του προέδρου της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων κ. Βασίλη Ηλιόπουλου, που του παρείχε άμεσα τις πρώτες βοήθειες, ο άτυχος- ναυαγοσώστης στο επάγγελμα- μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τον συνόδευσαν τόσο εκπρόσωποι των διοργανωτών, αλλά και της ΚΟΕ, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκαν συγγενικά του πρόσωπα, που βρέθηκαν στο πλευρό του αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν για το περιστατικό.

Ο 52χρονος άνδρας παραμένει διασωληνωμένος σε κρίσιμη αλλά ελαφρώς καλύτερη κατάσταση στο καρδιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ κινείται και αντιδρά σε ερεθίσματα του περιβάλλοντος.

«Αργυρός» ξανά ο Βαζαίος

Η τελευταία ελληνική παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης 25άρας πισίνας στην Κοπεγχάγη έμελλε να είναι άκρως εντυπωσιακή, αφού ο Ανδρέας Βαζαίος κατέκτησε ένα ακόμη ασημένιο μετάλλιο και μάλιστα με νέο Πανελλήνιο ρεκόρ!

Ο Έλληνας πρωταθλητής φάνηκε μια ακόμη φορά αντάξιος των προσδοκιών και με επίδοση 1.51.23 κατετάγη δεύτερος στον τελικό των 200μ. πεταλούδα πίσω από τον Ρώσο Αλεξάντρ Χαρλάνοφ, ενώ έσπασε και το Πανελλήνιο ρεκόρ που είχε καταρρίψει μόλις χθες το πρωί, παίρνοντας τα πρωτεία από τον Ιωάννη Δρυμωνάκο!

Αυτό ήταν το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο στους αγώνες για το Βαζαίο, μετά από εκείνο που κατέκτησε στα 200μ. μικτής ατομικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου