Αντιδράσεων συνέχεια για την απομάκρυνση του «Γεωργούλα»

Τελευταία ενημέρωση: 2017-12-18, 12:09:35
Αντιδράσεων συνέχεια για την απομάκρυνση του «Γεωργούλα»

Αντιδράσεων συνέχεια στο Βόλο, μετά την αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού σχεδιάζει την απομάκρυνση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Στρατόπεδο Γεωργούλα, και τη μετεγκατάστασή της στον Αυλώνα.

Ήδη ο Βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστός και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Απ. Οντόπουλος ζητούν από τη στρατιωτική όσο και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να αναθεωρήσουν οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο, θέτοντας ευθέως θέμα των συνεπειών που θα έχει μία τέτοια απόφαση στην τοπική οικονομία και όχι μόνο.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, δεύτερη ημέρα χθες μετά την αποκάλυψη του θέματος, δεν πήρε επίσημα θέση.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρεται στην είδηση της μεταφοράς του Στρατοπέδου «Γεωργούλα» και εξαπολύει επίθεση τόσο στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας όσο και στην Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Όπως αναφέρει, «Ένα εικοσιτετράωρο μετά το δημοσίευμα για την πιθανή μεταφορά της ταξιαρχίας πεζοναυτών από το στρατόπεδο Γεωργούλα, στη Νέα Ιωνία, στον Αυλώνα και από κυβερνητικής πλευράς ουδεμία διάψευση υπήρξε, γεγονός που μας επιτρέπει να θεωρήσουμε ότι η πληροφορία είναι, δυστυχώς, βάσιμη!
Και πλέον διερωτώμαι μέχρι που μπορεί να φθάσει η αδυναμία (ή και η απροθυμία) των κυβερνητικών βουλευτών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας όχι απλώς να λύσουν χρονίζοντα, τεράστια, προβλήματα, αλλά να αποτρέψουν και τη δημιουργία άλλων!
Η μεταφορά της μονάδας θα προκαλέσει ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα σε μια κοινωνία, όπως η δική μας, που δοκιμάζεται σκληρά για χρόνια τώρα και φυσικά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανένα. Επιτέλους Παπανάτσιου, Μεϊκόπουλος, Μπαλλής και όλοι αυτοί που υποτίθεται ότι εκλέχθηκαν για να υπηρετήσουν τους πολίτες της Μαγνησίας ας δείξουν και λίγο ενδιαφέρον για τις πραγματικές ανάγκες τους , και μετά ασχολούνται και με τα δικά τους.

ΥΓ Περιμένουμε και από την... αναμορφώτρια της Μαγνησίας, σε ένα διάλλειμα έστω μεταξύ μνημόσυνου και απογευματινού τέϊου, να ενημερώσει τον πρόεδρο της, αρμόδιο υπουργό, για την αδικία που είναι έτοιμος να διαπράξει σε βάρος της περιοχής μας.

ΥΓ1: Κατά τα άλλα οι διάφορες επιτροπές και προσωπικότητες της πόλης δεν άκουσαν και δεν έμαθαν κάτι. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις επιστημονικές και όχι μόνο απόψεις τους».

Υπενθυμίζεται ότι στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών υπηρετούν σήμερα 450 στρατιωτικοί και 550 κληρωτοί στρατιώτες. Γίνεται αμέσως αντιληπτό πως η μεταφορά της μονάδας εκτός Μαγνησίας θα σημάνει ένα σκληρό χαστούκι για την τοπική οικονομία.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Εκφράζω προσωπικές απόψεις, σχετικά με το θέμα. Προφανώς υπάρχει πρόταση (προσχέδιο) τυχόν μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο στον Αυλώνα και θα έχουν ζητηθεί οι απόψεις της διοίκησης της Ταξιαρχίας μέχρι 26 Ιανουαρίου, προκειμένου κατόπιν να ληφθεί η οριστική απόφαση από την στρατιωτική ηγεσία. Ήδη το 575 Τάγμα Πεζοναυτών εδρεύει στον Αυλώνα και τα υπόλοιπα 2 Τάγματα βρίσκονται στο Βόλο. Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών έχει διοικητική υπαγωγή στο ΓΕΣ (δηλαδή Στρατός Ξηράς), η κύρια αποστολή της είναι η ενίσχυση των νησιών του Αιγαίου, σε περίπτωση κρίσης με την Τουρκία. Η άμεση εξάρτηση και σύνδεση των Πεζοναυτών με το Ναυτικό είναι αναπόφευκτη γι’ αυτό και σε αρκετές χώρες διαπιστώνεται η διοικητική υπαγωγή τέτοιων μονάδων να είναι στο Ναυτικό. Φυσικά, αυτό δεν είναι απόλυτο διότι, υπάρχουν χώρες όπως Αυστραλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισραήλ, Αίγυπτος, κτλ που ο Στρατός Ξηράς έχει τον έλεγχο των Πεζοναυτών ή μονάδων που έχουν και καθήκοντα αποβατικών επιχειρήσεων. Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών είναι μακριά από την έδρα της Διοίκησης Αμφίβιων Δυνάμεων (ΔΑΔ) στην οποία ανήκει και το σύνολο των αποβατικών σκαφών του Στόλου, ο ναύσταθμος είναι στη Σαλαμίνα (Αττική). Τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 είναι στην Ελευσίνα (για τυχόν αερομεταφορά). Πλησίον στον Αυλώνα είναι ο Ωρωπός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα αρματαγωγά πλοία για φόρτωση των υλικών της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Η τυχόν απόφαση στο μέλλον, εάν ληφθεί, για μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας από το Βόλο στον Αυλώνα, θα γίνει μόνο για επιχειρησιακούς και οικονομικούς λόγους. Βέβαια υπάρχουν και ορισμένες αντιρρήσεις στη μετεγκατάσταση αυτή διότι : α) Αυξάνεται η απόσταση τυχόν αποβατικής ενέργειας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Σαμοθράκη, κτλ). β) Η συγκέντρωση αρκετών δυνάμεων στο λεκανοπέδιο, είναι εσφαλμένη (σε περίπτωση επιχειρήσεων είναι εύκολος εχθρικός στόχος). Εναλλακτικές προτάσεις : α) Η δημιουργία ναυστάθμου στο λιμάνι του Βόλου (δεν μπορεί να είναι συγκεντρωμένος όλος ο στόλος στη Σαλαμίνα, δηλαδή σε ένα ναύσταθμο, πρέπει να βρίσκεται τουλάχιστον σε 2 ή 3 ναυστάθμους). Βέβαια δεν γνωρίζω το κόστος κατασκευής. β) Μπορεί να ζητηθεί από την στρατιωτική ηγεσία να αποφασίσει την μετεγκατάσταση ενός σχηματισμού από την Αττική στο Βόλο, όπως π.χ. της ΔΥΒ (Διοίκησης Υποστήριξης Βάσης) ή της ΑΣΔΥΣ (Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης) ή της ΑΣΔΕΝ (Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Νήσων), λαμβανομένου υπόψη τις άριστες κτηριακές εγκαταστάσεις που έχει το στρατόπεδο Γεωργούλα και των σχεδόν καινούργιων στρατιωτικών οικημάτων (ΣΟΑ). Υπενθυμίζεται ότι, η έδρα της ΣΤΡΑΤΙΑΣ είναι στη Λάρισα, άρα πλησίον θα πρέπει να βρίσκονται και οι σχηματισμοί διοικητικής μέριμνας (π.χ. ΑΣΔΥΣ).
αρης - 2017-12-19 01:00:56
Αποστολή σχολίου
9
+
7
=