ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεων συνέχεια για την απομάκρυνση του «Γεωργούλα»

αντιδράσεων-συνέχεια-για-την-απομάκρ-193177

Αντιδράσεων συνέχεια στο Βόλο, μετά την αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού σχεδιάζει την απομάκρυνση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Στρατόπεδο Γεωργούλα, και τη μετεγκατάστασή της στον Αυλώνα.

Ήδη ο Βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστός και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Απ. Οντόπουλος ζητούν από τη στρατιωτική όσο και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να αναθεωρήσουν οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο, θέτοντας ευθέως θέμα των συνεπειών που θα έχει μία τέτοια απόφαση στην τοπική οικονομία και όχι μόνο.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, δεύτερη ημέρα χθες μετά την αποκάλυψη του θέματος, δεν πήρε επίσημα θέση.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρεται στην είδηση της μεταφοράς του Στρατοπέδου «Γεωργούλα» και εξαπολύει επίθεση τόσο στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας όσο και στην Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Όπως αναφέρει, «Ένα εικοσιτετράωρο μετά το δημοσίευμα για την πιθανή μεταφορά της ταξιαρχίας πεζοναυτών από το στρατόπεδο Γεωργούλα, στη Νέα Ιωνία, στον Αυλώνα και από κυβερνητικής πλευράς ουδεμία διάψευση υπήρξε, γεγονός που μας επιτρέπει να θεωρήσουμε ότι η πληροφορία είναι, δυστυχώς, βάσιμη!
Και πλέον διερωτώμαι μέχρι που μπορεί να φθάσει η αδυναμία (ή και η απροθυμία) των κυβερνητικών βουλευτών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας όχι απλώς να λύσουν χρονίζοντα, τεράστια, προβλήματα, αλλά να αποτρέψουν και τη δημιουργία άλλων!
Η μεταφορά της μονάδας θα προκαλέσει ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα σε μια κοινωνία, όπως η δική μας, που δοκιμάζεται σκληρά για χρόνια τώρα και φυσικά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανένα. Επιτέλους Παπανάτσιου, Μεϊκόπουλος, Μπαλλής και όλοι αυτοί που υποτίθεται ότι εκλέχθηκαν για να υπηρετήσουν τους πολίτες της Μαγνησίας ας δείξουν και λίγο ενδιαφέρον για τις πραγματικές ανάγκες τους , και μετά ασχολούνται και με τα δικά τους.

ΥΓ Περιμένουμε και από την… αναμορφώτρια της Μαγνησίας, σε ένα διάλλειμα έστω μεταξύ μνημόσυνου και απογευματινού τέϊου, να ενημερώσει τον πρόεδρο της, αρμόδιο υπουργό, για την αδικία που είναι έτοιμος να διαπράξει σε βάρος της περιοχής μας.

ΥΓ1: Κατά τα άλλα οι διάφορες επιτροπές και προσωπικότητες της πόλης δεν άκουσαν και δεν έμαθαν κάτι. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις επιστημονικές και όχι μόνο απόψεις τους».

Υπενθυμίζεται ότι στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών υπηρετούν σήμερα 450 στρατιωτικοί και 550 κληρωτοί στρατιώτες. Γίνεται αμέσως αντιληπτό πως η μεταφορά της μονάδας εκτός Μαγνησίας θα σημάνει ένα σκληρό χαστούκι για την τοπική οικονομία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου