ΤΟΠΙΚΑ

Αυλαία εορταστικού ωραρίου στην αγορά με βροχή και συμβολικούς αποκλεισμούς

αυλαία-εορταστικού-ωραρίου-στην-αγορ-193453

Σε… γιορτή εξελίχθηκε χθες το άνοιγμα της αυλαίας της εορταστικής λειτουργίας της εμπορικής αγοράς του Βόλου και της Ν. Ιωνίας. Από χθες, η αγορά μπήκε σε γιορτινούς ρυθμούς και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες στην ώρα αιχμής, η κίνηση και η κατανάλωση χαρακτηρίστηκαν ικανοποιητικές μεν, κατώτερες από τις προσδοκίες των εμπόρων δε.

Χθες ήταν η πρώτη από τις τρεις συνολικά Κυριακές που η αγορά θα είναι ανοιχτή για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα με το χθεσινό άνοιγμα των καταστημάτων εγκαινιάστηκε ουσιαστικά το εορταστικό ωράριο λειτουργίας που θα είναι σε ισχύ έως και τις 31 Δεκεμβρίου.

Οι έμποροι έστρωσαν… κόκκινο χαλί, στόλισαν τις βιτρίνες τους γιορτινές, φόρεσαν το καλό τους χαμόγελο και υποδέχθηκαν τους επισκέπτες της αγοράς.

Στο γιορτινό κλίμα, συνέβαλλε τόσο ο γιορτινός στολισμός όσο και οι εκδηλώσεις στην Πλατεία Αγίου Νικολάου από το Δήμο Βόλου, τις οποίες παρακολούθησε πλήθος επισκεπτών της αγοράς.

Εκατοντάδες κόσμου κατέκλυσε την Ερμού και τους γύρω εμπορικούς δρόμους και αρκετοί ήταν εκείνοι που έκαναν τις αγορές τους, ωστόσο η βροχή φαίνεται να «έκοψε» την κίνηση. Από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, ώρα αιχμής για τα εμπορικά καταστήματα, οι άσχημες καιρικές συνθήκες περιόρισαν σημαντικά την κίνηση.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει και καλύτερο. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου ήταν τραγικό για τα καταστήματα. Το προηγούμενο όμως διήμερο, υπήρξε κίνηση, λόγω προφανώς και του κοινωνικού μερίσματος που έλαβαν δικαιούχοι και πιστεύαμε ότι η Κυριακή θα ήταν πολύ δυνατή. Δυστυχώς λόγω της βροχής η κίνηση περιορίστηκε. Σε γενικές γραμμές πάντως, δείχνει ότι η αγορά θα κινηθεί καλύτερα φέτος στις γιορτές», σχολίασε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Βόλου- Ν. Ιωνίας, Αποστόλης Οντόπουλος.

Από σήμερα, Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα στην εμπορική αγορά του Βόλου θα λειτουργούν καθημερινά πρωί και απόγευμα: Δευτέρα 18, Τρίτη 19, Τετάρτη 20, Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν σε συνεχόμενο ωράριο από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή παραμονή Χριστουγέννων από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Δευτέρα –ανήμερα των Χριστουγέννων και Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, η αγορά θα είναι κλειστή. Την Τετάρτη 27, την Πέμπτη 28, την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου τα μαγαζιά θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου η αγορά θα είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή Παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Την Δευτέρα, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου, η αγορά θα είναι κλειστή.

Συμβολικοί αποκλεισμοί καταστημάτων για την κυριακάτικη αργία

Σε παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμβολικούς αποκλεισμούς σούπερ μάρκετ και πολυκαταστημάτων προχώρησαν χθες μέλη της Επιτροπής Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, αντιδρώντας στη χθεσινή κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς.

«Η υπεράσπιση της ζωής μας, της Κυριακής αργίας, δεν είναι αγώνας που κρίθηκε αλλά διαρκής πάλη που βρίσκεται σταθερά μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο.

Καλούμε τον κάθε εμποροϋπάλληλο να συσπειρωθεί στην Επιτροπή Αγώνα εμποροϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Τις επόμενες μέρες η Επιτροπή Αγώνα θα βρίσκεται όπως υπογραμμίζει σε ετοιμότητα και θα παρέμβει «ενάντια στην εργοδοτική επιθετικότητα και αυθαιρεσία που πολλαπλασιάζεται κατά το εορταστικό ωράριο καθώς εμείς οι εμποροϋπάλληλοι καλούμαστε να εργαζόμαστε σε εξαντλητικούς ρυθμούς με κατακόρυφη ένταση της εκμετάλλευσης μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου