Θύελλα αντιδράσεων για το «ξήλωμα»

Τελευταία ενημέρωση: 2017-12-17, 08:56:58
Θύελλα αντιδράσεων για το «ξήλωμα»

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

«Σεισμό» στην τοπική κοινωνία προκάλεσε η αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού σχεδιάζει την απομάκρυνση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Στρατόπεδο Γεωργούλα, και τη μετεγκατάστασή της στον Αυλώνα. 

Ο σχεδιασμός του ΓΕΣ προκαλεί θύελλα αντιδράσεων. Ένας-ένας, τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι του παραγωγικού κλάδου της τοπικής οικονομίας, με αφορμή το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, με δηλώσεις τους καλούν τόσο τη στρατιωτική ηγεσία όσο και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να αναθεωρήσουν οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο, θέτοντας ευθέως θέμα των συνεπειών που θα έχει μία τέτοια απόφαση στην τοπική οικονομία και όχι μόνο. 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως χθες μετά το δημοσίευμα, το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν πήρε επίσημα θέση για το θέμα, αν και τα σχετικά έγγραφα που έφτασαν στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών φέρουν την υπογραφή του αρχηγού ΓΕΣ. 

Ωστόσο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, στρατιωτικές πηγές των Αθηνών που ρωτήθηκαν σχετικά από τοπικά στελέχη, επιβεβαίωναν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για τη νέα δομή των στρατιωτικών δυνάμεων, βάσει της οποίας εξετάζεται η μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο, χωρίς ωστόσο να προβούν σε περισσότερες λεπτομέρειες. 

Στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών υπηρετούν σήμερα 450 στρατιωτικοί και 550 κληρωτοί στρατιώτες. Γίνεται αμέσως αντιληπτό πως η μεταφορά της μονάδας εκτός Μαγνησίας θα σημάνει ένα σκληρό χαστούκι για την τοπική οικονομία. 

Αντιδράσεις υπάρχουν σε πολιτικό επίπεδο. Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ θέτει προ των ευθυνών, τόσο τους κυβερνητικούς βουλευτές όσο και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν είναι δυνατόν «να αποψιλώνεται ο Βόλος διότι έτσι το θέλουν κάποιοι γραφειοκράτες του Κράτους των Αθηνών».

«Τέτοιοι σχεδιασμοί ενέχουν ηθικό και κοινωνικό κίνδυνο», σημειώνει επίσης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου αναμένεται να συνεδριάσει για το συγκεκριμένο θέμα την ερχόμενη εβδομάδα και να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ κάτι αντίστοιχο θα πράξουν και άλλοι εκπρόσωποι του παραγωγικού ιστού, εκφράζοντας την αγωνία τους για το ενδεχόμενο να υπάρξει συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας.

 

Θύελλα αντιδράσεων

Μία μέρα μόλις μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, οι αντιδράσεις είναι έντονες και αναμένεται να κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες.

Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, με δήλωσή στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το θέμα αναφέρει:

Η μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο στον Αυλώνα, εξυπηρετεί μόνο μικροτοπικές σκοπιμότητες. Η ιστορική έδρα της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών είναι συνυφασμένη με τη λειτουργία της στην περιοχή του Βόλου, κυρίως για λόγους επιχειρησιακούς.

Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μετακινείται στην Αθήνα για να αντικαταστήσει το υπό κατάργηση Κέντρο Εκπαίδευσης στον Αυλώνα, δικαιολογημένα προκαλεί αγανάκτηση και οργή στην τοπική κοινωνία.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να επανεξετάσει το θέμα και να επαναφέρει στην τάξη αξιωματούχους του Κέντρου που παραγοντίζουν επικίνδυνα.

Να γνωρίζουν ότι ο Βόλος και η Μαγνησία θα αντιδράσουν. Καλούμε τους τοπικούς κυβερνητικούς παράγοντες επιτέλους να ξυπνήσουν. Δεν μπορεί να αποψιλώνεται διαρκώς ο Βόλος, επειδή έτσι το θέλουν κάποιοι γραφειοκράτες του Κράτους των Αθηνών. Είναι αδιανόητο να λαμβάνονται αποφάσεις εν κρυπτώ για τόσο σοβαρά ζητήματα».

Καμπανάκι χτύπησε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός σημειώνοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Μία τέτοια εξέλιξη θα είναι πολύ αρνητική για την περιοχή. Η επιχειρούμενη μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, που έχει βαθιά ιστορία στην περιοχή και βαθύ αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία και στην τοπική οικονομία. Τέτοιοι σχεδιασμοί ενέχουν έναν ηθικό και κοινωνικό κίνδυνο, για αυτό και πρέπει πάντα οι τοπικές κοινωνίες να είναι ενήμερες όπως και οι τοπικοί φορείς. Δεν είναι δυνατόν να αιφνιδιάζονται με αυτό τον τρόπο».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος με τη σειρά του τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Την ώρα που η τοπική αγορά βιώνει τις συνέπειες της παρατεταμένης κρίσης με τον πιο οδυνηρό τρόπο, τα ποσοστά ανεργίας είναι ιδιαίτερα υψηλά και η αγορά διαρκώς συρρικνώνεται, δεν είναι δυνατόν να υφίστανται τέτοιοι σχεδιασμοί. Η αποχώρηση από τον Βόλο 1.000 στρατιωτικών και στρατιωτών και άλλων τόσων μελών των οικογενειών τους, θα είναι καταστροφική για την τοπική οικονομία.

Το χτύπημα θα είναι ανεπανόρθωτο και έρχεται δυστυχώς στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ο εμπορικός κόσμος μαζί με τους άλλους τοπικούς φορείς θα παλέψει συντονισμένα ώστε να ανατραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Παράλληλα ζητούμε να πάρουν επίσημα θέση οι κυβερνητικοί βουλευτές, και να πιέσουν και αυτοί με τη σειρά τους ώστε να αποτραπεί κάτι τέτοιο».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

 

  •  Σχετικά άρθρα:

Διώχνουν την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών από τον Βόλο

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
στρατος
ο θεος να βαλει το χερι του να μην φυγει το στρατοπεδο και φυγουμε και εμεις για παντα απο τον τοπο μας και τα συμφεροντα μας,μπραβο στους πολιτικους φορεις,και ελπιζω να να δικαιωθουμε.
dimos - 2017-12-17 12:04:08
Αποστολή σχολίου
1
+
1
=