Διώχνουν την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών από τον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2017-12-16, 18:37:15
Διώχνουν την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών από τον Βόλο

Υπό διωγμό η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών από τον Βόλο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, υπάρχει ειλημμένη απόφαση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, για την κατάργηση της πιο νευραλγικής επιχειρησιακά μονάδας, όπως είναι η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, από το Στρατόπεδο Γεωργούλα του Βόλου, και η μεταφορά της στον Αυλώνα. Σε αναβρασμό συνολικά 1.000 στρατιωτικοί και στρατιώτες. Βαρύ το πλήγμα για την τοπική οικονομία και όχι μόνο, αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, στις αρχές της εβδομάδας, μέσα στην 32η Ταξιαρχία έφτασε εγγράφως η απόφαση του αρχηγού ΓΕΣ. Σύμφωνα με αυτή, έχει αποφασιστεί η μεταφορά της μονάδας στον Αυλώνα. Η μεταφορά μάλιστα σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί άμεσα, εντός του πρώτου μήνα του 2018.

Η 32η Ταξιαρχία καλύπτει επιχειρησιακά μεγάλο μέρος του σχεδιασμού της άμυνας του στρατού ξηράς πανελλαδικά, καθώς πρόκειται για μία από τις πιο νευραλγικές μονάδες πανελλαδικά, ενώ σε επίπεδο Μαγνησίας είναι η μεγαλύτερη σε στρατιωτικό μέγεθος μονάδα, αφού συμμετέχουν σε αυτή το 60% των στρατιωτικών και στρατιωτών του Νομού.

Συνολικά στη μονάδα υπηρετούν 450 στρατιωτικοί και 550 κληρωτοί στρατιώτες. Οι στρατιωτικοί αυτοί με τις οικογένειές τους κατοικούν ως επί το πλείστον στον Βόλο, ενώ οι στρατιώτες που υπηρετούν στη μονάδα, στην έξοδό τους επισκέπτονται και περνάνε τον χρόνο τους εντός του Βόλου, συνεπώς η μεταφορά της μονάδας αυτής εκτός Μαγνησίας θα σημάνει ένα σκληρό χαστούκι για την τοπική οικονομία.

Από προχθές, μέσα στην 32η Ταξιαρχία επικρατεί αναβρασμός, τόσο μεταξύ των στρατιωτικών στελεχών όσοι και των κληρωτών οπλιτών, πολλοί από τους οποίους κατάγονται από τον Βόλο αλλά και από γειτονικούς νομούς της Θεσσαλίας, και οι οποίοι λόγω της κρίσης, βρίσκονται κοντά στις οικογένειές τους και τώρα θα κληθούν να «ξεσπιτωθούν».

Στρατιωτικές πηγές τόνιζαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως η συγκεκριμένη απόφαση της στρατιωτικής ηγεσίας του ΓΕΣ είναι ακατανόητη, ενώ επίσης υπογράμμιζαν εκτός όλων των άλλων, πως πρόκειται για ένα πλήγμα που θα επιφέρει στην ήδη τραυματισμένη οικονομικά και κοινωνικά περιοχή ακόμη ένα πολύ σοβαρά χτύπημα.

Θεωρείται εξάλλου βέβαιο, πως η αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ αναμένεται να προκαλέσει, έντονες αντιδράσεις, καθώς αν δεν υπάρξει άμεση ενεργοποίηση των τοπικών φορέων και δρομολογηθεί η μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας, το πλήγμα θα είναι τεράστιο για την περιοχή.

«Χρυσώνουν το χάπι» σε άλλες περιοχές

Οπως πληροφορείται ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, η συγκεκριμένη απόφαση του αρχηγού ΓΕΣ για την 32η Ταξιαρχία του Στρατοπέδου Γεωργούλα, ελήφθη προκειμένου να «χρυσωθεί» το χάπι σε άλλες περιοχές, στις οποίες, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της στρατιωτικής ηγεσίας, έπρεπε να κλείσουν Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, αλλά και το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα. Επειδή ωστόσο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στην Αττική, ο σχεδιασμός άλλαξε και επιλέχτηκε τα «χτυπήματα» να δοθούν σε άλλες περιοχές όπως ο Βόλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική διαταγή του ΓΕΣ η οποία έφτασε στο στρατόπεδο Γεωργούλα αρχές της εβδομάδας, προβλέπει μέχρι τις 26 Ιανουαρίου «μετακίνηση - μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας στο στρατόπεδο του Αυλώνα για επιχειρησιακούς λόγους». Μάλιστα τις επόμενες μέρες στον Βόλο αναμένεται και ανώτερο κλιμάκιο στελεχών του ΓΕΣ, που θα επιβλέψει τις διαδικασίες μετακίνησης της Ταξιαρχίας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
εδώ σε περιόδους που υπήρχαν χρήματα το κοστος μετεγκατάστασης ήταν υψηλό και απαγορευτικό, τώρα σε περίοδο λιτότητας που δεν υπάρχουν χρήματα θα γίνει η μετεγκατάσταση ;
αρης - 2017-12-17 10:34:44
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
Η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών έχει το 575 Τάγμα Πεζοναυτών στην Αυλώνα και τα υπόλοιπα 2 Τάγματα στο Βόλο. Η απόσταση είναι σχεδόν ίδια για μεταφορά με τα αρματαγωγά εάν γίνουν από το λιμάνι του Βόλου ή από την Αττική με προορισμό την Σαμοθράκη ή την Λήμνο. Η απόσταση αερομεταφοράς για τα υπόψη νησιά είναι πιο κοντά από τον Βόλο, παρά από την Αττική.
αρης - 2017-12-17 10:07:20
ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
Η ιστορία μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών είναι παλιά και στο παρελθόν έγιναν μελέτες μόνο που διαπιστώθηκε τότε ότι το κόστος είναι υψηλό και έμεινε στα συρτάρια των επιτελών, τώρα ξαναεμφανίστηκε σε περίοδο σκληρής λιτότητας. Μάλλον στο Χολαργό ανακάλυψαν το χαμένο θησαυρό, γι’ αυτό ετοιμάζονται να διαθέσουν εκατομμύρια ευρώ, για νέες εγκαταστάσεις.
αρης - 2017-12-17 09:04:02
ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Tο σχέδιο για το κλείσιμο στων Κέντρων Εκπαίδευσης με παράλληλη κατάταξη στρατιωτών απ ευθείας σε μονάδες εκστρατείας υφίσταται, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει ημερομηνία εφαρμογής. Το ΚΕΤΘ Αυλώνα θα λειτουργήσει κανονικά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, καθώς θα υποδεχθεί στρατεύσιμους, όπως θα συμβεί και με τα άλλα υπάρχοντα Κέντρα Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες το ΚΕΤΘ μετά από αυτή τη σειρά, θα αλλάξει χρήση και θα φιλοξενεί, για εκπαίδευση, όσους στρατεύσιμους πρόκειται να παρουσιαστούν στην ΕΛΔΥΚ (Κύπρο).
αρης - 2017-12-17 08:41:48
ΜΥΣΤΗΡΙΟ
Το ΓΕΣ διαβεβαιώνει ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, στο πλαίσιο της νέας δομής δυνάμεων γίνονται μελέτες κι έρευνες για το εάν θα πρέπει ή όχι να μεταφερθούν κάποιες μονάδες, και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Τι είπαν αρμόδιες πηγές από το ΓΕΣ : "Έχουμε πει να μελετήσουν και να υποβάλλουν πρόταση. Η δομή δυνάμεων για να γίνει προβλέπει χρονική διάρκεια κατάθεσης 36 - 48 μήνες, δηλαδή τρία με τέσσερα χρόνια. Θέλουν μελέτες, αναλογιστικές μελέτες για το κόστος, θέλουν να γίνουν εγκαταστάσεις. Δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Το έγγραφο που πήγε είναι η μελέτη στο πλαίσιο της Δομής Δυνάμεων που θα εξετάσει εάν θα γίνει ή πώς θα γίνει. Για παράδειγμα το 575 τάγμα της 32ης Ταξιαρχίας βρίσκεται ήδη στον Αυλώνα. Μπορεί τελικά να αποφασιστεί να μετακινηθεί μόνο ένα τάγμα. Να δείξει δηλαδή η μελέτη ότι δεν χρειάζεται κάτι άλλο". Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά ??? Ωραία απάντηση αλλά δεν μας πείθει, δηλαδή 2 τάγματα πεζοναυτών θα εδρεύουν στην Αυλώνα και 1 τάγμα στο Βόλο και οι μονάδες υποστήριξης στο Βόλο και στη Λάρισα ; λίγο παράξενο δεν είναι.
αρης - 2017-12-17 08:28:37
ΑΠΟΡΙΕΣ
Απίστευτο και όμως αληθινό, πιο κοντά είναι τα νησιά του Αιγαίου, όπως Θάσος, Λήμνος, Σαμοθράκη και Λέσβος από την Αυλώνα, αυτό πιστεύουν οι σχεδιαστές της Μεσογείων, γι’ αυτό ονειρεύονται και την μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο στην Αττική. Σε περίπτωση δε αεροπορικής μεταφοράς τότε διαπιστώνουμε ότι ένας Λόχος Πεζοναυτών από την Αυλώνα στην Ελευσίνα γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, βάσει των σχεδιαστών της Μεσογείου, σε σχέση με την απόσταση μεταφοράς από το Βόλο στη Νέα Αγχίαλο, εξαφάνισαν και το μποτιλιάρισμα στην Εθνική, εκτός και αν σχεδιάζουν να φτιάξουν και αεροδρόμιο στην Αυλώνα. Πάντος στο Χολαργό δεν έχει φτάσει ακόμη η οικονομική κρίση, διότι οι επαναστατικοί σχεδιασμοί κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ, που φυσικά θα υπάρχουν σε άφθονη ποσότητα, περίεργο δεν είναι ;
ακης - 2017-12-17 08:07:47
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=