ΤΟΠΙΚΑ

Μουσικά δρομολόγια με κάλαντα

μουσικά-δρομολόγια-με-κάλαντα-194722

Σε ρυθμούς γιορτινούς εκτελέστηκαν χθες το πρωί τα δρομολόγια των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου. Μαθητές του Μουσικού Σχολείου, φορώντας αγιοβασιλιάτικα σκουφάκια, κρατώντας τρίγωνα και τύμπανα, έπαιζαν και τραγουδούσαν τα κάλαντα για τους επιβάτες που έμπαιναν στα αστικά λεωφορεία. Οι χθεσινές διαδρομές κάθε άλλο παρά… μονότονες ήταν για τους επιβάτες αλλά και τους οδηγούς των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ. Τα… μουσικά δρομολόγια των λεωφορείων μάλιστα, αποτέλεσαν μια ευχάριστη έκπληξη για το επιβατικό κοινό, που απόλαυσε τη γιορτινή διαδρομή μέχρι τον προορισμό του.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η πρωτοβουλία ανήκει στη διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου, Αρετή Τζανετόπουλου, την οποία αγκάλιασαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου.

«Είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Μουσικού Σχολείου, που πάντα μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις δράσεις του. Πρόκειται ουσιαστικά για μια κοινωνική προσφορά των μαθητών που δίνουν χριστουγεννιάτικη νότα στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων και μοιράζονται την εύθυμη διάθεσή τους κόντρα στο κλίμα της εποχής», ανέφερε η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σοφία Κανταράκη.

«Συμμετέχουμε κι εμείς με τον τρόπο μας στο εορταστικό κλίμα που έχει δημιουργήσει στην πόλη η δημοτική αρχή. Θα ήθελα να τονίσω ότι η Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε. είναι επί χρόνια δίπλα στη μαθητική κοινότητα. Το έχει αποδείξει εμπράκτως, καθώς εφάρμοσε το μαθητικό εισιτήριο, όχι μόνο για τις αποστάσεις που ορίζει η νομοθεσία από το σπίτι προς το σχολείο, και από το σχολείο προς το σπίτι, αλλά και για τα απογευματινά δρομολόγια, και εδώ και δέκα ημέρες και για τις διαδρομές στη διάρκεια των Σαββατοκύριακων», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, Παναγιώτης Γιόλας.

Το ραντεβού, δόθηκε στην αφετηρία των αστικών λεωφορείων. Εξήντα μαθητές, χωρισμένοι σε επτά ομάδες, επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία διαφορετικών γραμμών, κάθισαν στη γαλαρία και έπαιζαν και τραγουδούσαν τα κάλαντα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής για τους επιβάτες.

«Θεωρούμε ότι η χαρά και η αγάπη είναι χαρά και αγάπη όταν μοιράζονται. Ετσι αποφασίσαμε να δώσουμε έναν τόνο χαράς που μόνο τα παιδιά ξέρουν να δίνουν στην καθημερινότητα της πόλης μας», σχολίασε η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου, Αρετή Τζανετοπούλου.

«Θέλουμε να ευχηθούμε με τον τρόπο μας χρόνια πολλά στους επιβάτες και κυρίως στους εργαζόμενους του Αστικού ΚΤΕΛ, που καθημερινά στις 7 το πρωί, μας πηγαίνουν στο σχολείο», ανέφερε ο μαθητής της Α’ τάξης του Μουσικού Λυκείου, Ζήσης Τζίφας – Κρατήρας.

«Είναι μια πολύ ωραία δράση. Κάνουμε τον κόσμο να χαρεί και να μπει στο πνεύμα των ημερών», είπε η μαθήτρια της Α’ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου, Γεωργία Μητροπούλου.

«Είναι πολύ όμορφο αυτό που γίνεται, γιατί στην ουσία δίνουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι τα Χριστούγεννα είναι εδώ», ανέφερε η μαθήτρια της Α’ τάξης του Μουσικού Λυκείου, Μάγδα Βουβαλούδη.

«Αυτές τις ημέρες παρόλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που υπάρχουν στην κοινωνία, μπορούμε να βρούμε ένα λόγο να χαιρόμαστε και να τραγουδάμε και να φτιάξουμε το κλίμα», το μήνυμα που έστειλε ο μαθητής της Α’ τάξης του Μουσικού Λυκείου, Μανώλης Παντόπουλος.

«Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες και θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι έστω και με ένα τραγούδι και μια ομαδική δουλειά, μπορούμε να δούμε την καλή πλευρά της ζωής και να μοιραστούμε την αγάπη», είπε η μαθήτρια της Α’ τάξης του Μουσικού Λυκείου, Ολγα Κατσούλη.

«Θέλουμε σαν ομάδα να δώσουμε χαρά με τα τραγούδια μας στον κόσμο για να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο», είπε η μαθήτρια της Α’ τάξης του Μουσικού Λυκείου, Μάγδα Κολυμένου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου