ΤΟΠΙΚΑ

Επισκέψεις Μαβίδη σε έργα της Νέας Ιωνίας

επισκέψεις-μαβίδη-σε-έργα-της-νέας-ιων-851206

Εργα και παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Νέας Ιωνίας επιθεώρησε ο Δήμαρχος κ. Παύλος Μαβίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Γ. Καουνά και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Η περιοδεία ξεκίνησε από τον Ξενώνα Αθλητών του Πανθεσσαλικού Σταδίου, όπου επισπεύδονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου, ενώ ταυτόχρονα προχωρά η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και η περίφραξή του, προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της σημαντικής αυτής δημοτικής περιουσίας. Η σημερινή δημοτική αρχή, όπως τονίζει ο Δήμαρχος κ. Παύλος Μαβίδης, είναι αποφασισμένη να προστατεύσει και να αξιοποιήσει την σπουδαία κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων έτσι ώστε να αποκομίσει η πόλη τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη.
Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο έργο ανέγερσης του Κοινωνικού Κέντρου για τους Τσιγγάνους στο Αλιβέρι, όπου διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, καθώς και στους λυόμενους οικίσκους στην περιοχή του Ξηριά, όπου έχουν τοποθετηθεί οι στύλοι της ΔΕΗ και παράλληλα πραγματοποιούνται οι εργασίες διαμόρφωσης των πεζοδρομίων και πλακοστρώσεις. Σύμφωνα με τον κ. Μαβίδη, σύντομα θα γίνει η διανομή των οικίσκων στους νόμιμους δικαιούχους, οι οποίοι θα πληρώνουν κανονικά τα τέλη φωτισμού και ύδρευσης.
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εργασίες υπογείωσης των καλωδίων της ΔΕΗ στην περιοχή του Αλιβερίου, όπου επίσης πραγματοποίησε επίσκεψη ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, ενώ τέλος οι κ.κ. Μαβίδης και Καουνάς εξέτασαν επί τόπου τη δυνατότητα διάνοιξης σιδηροδρομικής διάβασης που θα συνδέει την οδό Μυτιλήνης με την οδό Ναυαρίνου, ώστε να επιτευχθεί η ασφαλής διέλευση των πεζών και να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης κάποιου ατυχήματος. Η δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας θα συζητήσει το θέμα αυτό με την τοπική διοίκηση του ΟΣΕ και το Δήμο Βόλου, προκειμένου από κοινού να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, η οποία κρίνεται αναγκαία μετά την έντονη οικιστική ανάπτυξη που γνωρίζει η περιοχή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου