ΤΟΠΙΚΑ

Σε κλίμα σκληρής αντιπαράθεσης συνεχίζονται οι εκλογές στο Επιμελητήριο

σε-κλίμα-σκληρής-αντιπαράθεσης-συνεχ-201240

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των συνδυασμών «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» και «Μαγνησία 2025» ξέσπασε χθες, δεύτερη μέρα των εκλογών, για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν το Σάββατο το βράδυ, όταν μεταφέρθηκε σφραγισμένη η κάλπη από τον Αλμυρό. Η παράταξη «Μαγνησία 2025» απαίτησε να αλλάξουν οι κλειδαριές στους χώρους που θα φυλάσσονται οι κάλπες (χθες μεταφέρθηκε στο Βόλο και η κάλπη από τη Σκιάθο) ενώ επίσης ζητήθηκε να γίνει αλλαγή της εταιρείας security, καθώς υποψήφιος στο συνδυασμό του κ. Αρ. Μπασδάνη, φέρεται να έχει συγγενική σχέση με τους ιδιοκτήτες της εταιρείας. Οι δύο συνδυασμοί «αντάλλαξαν» σκληρές ανακοινώσεις μεταξύ τους, ενδεικτικές του κλίματος πόλωσης που επικρατεί.

Κατά τα άλλα, η δυναμική παρουσία των μελών του Επιμελητηρίου και ο υψηλός αριθμός συμμετοχής, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της δεύτερης μέρας των επιμελητηριακών εκλογών στη Μαγνησία, που διεξάγονται στο Βόλο, στο κτίριο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Μέχρι χθες είχαν ψηφίσει 1.411 μέλη και συγκεκριμένα: 713 στο Τμήμα Υπηρεσιών, 369 στο Εμπορικό Τμήμα, 222 στο Τμήμα της Μεταποίησης και 107 μέλη στο Τουριστικό Τμήμα. Η ψηφοφορία συνεχίζεται σήμερα. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Εάν υπάρχει μαζική συμμετοχή δεν αποκλείεται να δοθεί και παράταση. Εκτιμάται πάντως πως γύρω στις 10.30 το βράδυ, θα ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα, ως προς την κατανομή των εδρών και το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Σε κλίμα έντασης

Η χθεσινή μέρα είχε έντονο προεκλογικό χρώμα, ενώ το γεγονός ότι οι κάλπες είχαν στηθεί στο κτίριο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας τόσο τις πρωινές ώρες όσο και το απόγευμα προκάλεσε αρκετό κυκλοφοριακό φόρτο στην οδό Δημητριάδος.

Η διαδικασία σε γενικές γραμμές κύλησε ήρεμα, αν και δεν έλειψαν οι επιμέρους εντάσεις και αψιμαχίες ειδικότερα μεταξύ των συνδυασμών «Μαγνησία 2025» και «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» για διαδικαστικά ζητήματα που ανέκυψαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Διαφωνίες εκφράστηκαν και για τον τρόπο με τον οποίο θα φυλαχτούν οι κάλπες, ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της ψηφοφορίας που θα συνεχιστεί σήμερα.

Η σημερινή μέρα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη και για τους τρεις συνδυασμούς που δίνουν τη μάχη για τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Ο συνδυασμός «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» με υποψήφιο πρόεδρο τον Αριστοτέλη Μπασδάνη, ο συνδυασμός «Μαγνησία 2025» με υποψήφιο πρόεδρο τον Τρύφωνα Πλαστάρα και ο συνδυασμός «Επιχειρώ- Μεταφέρω- Αναπτύσσω» με επικεφαλής τον Σπύρο Κοπάλη, αναμένεται να καταβάλλουν και την τελευταία ικμάδα των προσπαθειών τους ώστε η προσέλευση των μελών του Επιμελητηρίου και στη σημερινή ψηφοφορία να είναι μαζική.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιτελείων, αν η ροή στη σημερινή ψηφοφορία κινηθεί ανάλογα με τα χθεσινά επίπεδα, συνολικά το εκλογικό σώμα μπορεί και να ξεπεράσει τα 2.500 άτομα.

Η σύγκρουση μεταξύ των δύο παρατάξεων ξέσπασε και μέσα από ανακοινώσεις

Η φύλαξη της κάλπης και οι εταιρείες security, που επιφορτίστηκαν με το έργο, προκάλεσαν συγκρούσεις. Οι δύο συνδυασμοί με επικεφαλής τον Αρ. Μπασδάνη και Τρ. Πλαστάρα, αντάλλαξαν χθες τα ξίφη τους με ανακοινώσεις.

Αρ. Μπασδάνης: «Όταν ο πανικός δεν κρύβεται…»

Σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» με επικεφαλής τον κ. Αρ. Μπασδάνη για το θέμα που ανέκυψε με την εταιρεία ασφάλειας και τις κάλπες τονίζει:

«Ξεπερνά κάθε ηθική, η κίνηση του υποψηφίου Προέδρου Τρύφωνα Πλαστάρα να αναθέσει ο ίδιος, αγνοώντας αποφάσεις της Εκλογικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου, σε άλλη εταιρεία Security, με έδρα τη Λάρισα τη φύλαξη των καλπών της περιφέρειας στις Επιμελητηριακές εκλογές και χρειάστηκαν «διαβουλεύσεις» ώστε να αποσυρθεί η εταιρεία.

Η Εκλογική Επιτροπή, τηρώντας κι ενεργώντας πάντα με γνώμονα τη νομιμότητα διενήργησε ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό για τη φύλαξη των καλπών. Άραγε με τι κριτήριο επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία Security ; Τυχαία;

Και ο κατήφορος τους συνεχίστηκε όταν ανάγκασαν την εκλογική Επιτροπή να αλλάξει ακόμη και κλειδαριές στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, επικαλούμενοι την ασφάλεια του κτιρίου.

Ο κ. Πλαστάρας, δεν μπόρεσε να κρύψει τον πανικό του κι ακολούθησε πρακτικές και τακτικές που δεν αρμόζουν στο θεσμό του Επιμελητηρίου αλλά και στην πόλη.

Οι επαγγελματίες της Μαγνησίας, δεν τρώνε κουτόχορτο που προσπαθούν κάποιοι τόσο καιρό να τους ταΐσουν.

Εμείς στο «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα», δεν προσπαθούμε με προσκόμματα και πυροτεχνήματα να «τινάξουμε στον αέρα» την ύψιστη διαδικασία των εκλογών στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Ζητούμε από τους επαγγελματίες, να μην αποπροσανατολιστούν από τέτοιες ενέργειες, που μόνο κακό κάνουν στον θεσμό, αλλά να συμμετέχουν δυναμικά στις εκλογές που διενεργούνται, στηρίζοντας ανθρώπους που με πραγματικό ήθος, εντιμότητα και δυναμική δίνουν καθημερινά τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.

Κοιτώντας την επόμενη ημέρα, η διοίκησή μας και η αντιπολίτευση του Επιμελητηρίου πρέπει να ενεργήσουν ενωτικά για το καλό του επιχειρηματικού κόσμου.

Ζητούμε από τους επαγγελματίες μαζική συμμετοχή και εμπιστοσύνη στον θεσμό του Επιμελητηρίου, που κάποιοι προσπαθούν να διαβάλλουν και από τους απέναντι..ψυχραιμία, γιατί και στην ήττα πρέπει να υπάρχει πάντα σωστή διαχείριση…»

Τρ. Πλαστάρας: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής»

Απαντώντας ο συνδυασμός «Μαγνησία 2025» σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Ο κ. Μπασδάνης είναι πολύ «μικρός» για να μας κάνει μαθήματα ηθικής. Ας απολογηθεί πρώτα στα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, για την απραξία του και την αδυναμία του να στηρίξει τους επαγγελματίες και την επιχειρηματική κοινότητα της Μαγνησίας και ύστερα να «κουνάει το δάχτυλο» σε όποιον αντιστέκεται στις ραδιουργίες του.

Επί του προκειμένου, όσον αφορά το θέμα της security, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής: Όφειλε πρώτος ο «απερχόμενος» να έχει διασφαλίσει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν σε ήρεμο κλίμα και με όλες τις προϋποθέσεις που πάνω από όλα εγγυώνται το αδιάβλητο της διαδικασίας. Ας μην ρίχνει το «μπαλάκι» στην Εκλογική Επιτροπή, η οποία προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό, έχοντας να αντιμετωπίσει δεκάδες εκκρεμότητες και δυσλειτουργίες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο, για τις οποίες ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο η απερχόμενη διοίκηση.

Απαιτήσαμε να υπάρξει αλλαγή της εταιρείας security διότι όλως… τυχαίως…. η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται να συνδέεται με υποψήφιο που συμμετέχει στο συνδυασμό του κ. Αρ. Μπασδάνη. «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται …» κ. Μπασδάνη. Όλα τα άλλα είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις». Τελεία και παύλα.

Επαναλαμβάνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι μέχρι τέλους θα είμαστε επί των επάλξεων προκειμένου να διασφαλίσουμε μέχρι τέλους το αδιάβλητο των εκλογών.

Έχουμε αμέριστη εμπιστοσύνη στην Εκλογική Επιτροπή η οποία δίνει τιτάνιο αγώνα, σε αντίξοες συνθήκες για να φέρει εις πέρας το έργο της.

Καλούμε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας να κλείσουν τα αυτιά τους στον πόλεμο λάσπης που δέχεται ο συνδυασμός μας από την πρώτη μέρα που τόλμησε να ορθώσει ανάστημα απέναντι στον απερχόμενο. Με τη μαζική τους συμμετοχή και σήμερα, δίνοντας ισχυρή εντολή στο συνδυασμό «ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025» θα δώσουν αποστομωτική απάντηση στους εκφραστές ενός κατεστημένου που δυστυχώς έχει οδηγήσει το Επιμελητήριο σε πλήρη απαξίωση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου