ΤΟΠΙΚΑ

Η μαθητική κοινότητα αγκάλιασε την ανακύκλωση

η-μαθητική-κοινότητα-αγκάλιασε-την-αν-202185

Συγκινητικά μηνύματα παιδιών στον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου

«Αν μας χρειαστείτε, θα σας βοηθήσουμε»: Με αφοπλιστικά ειλικρινή διάθεση, μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών τους και ευαισθητοποιήθηκαν για την ανακύκλωση, γράφοντας εκθέσεις προς τον δήμο, που έκανε επανεκκίνηση της ανακύκλωσης στην περιοχή.

Μαθητές και μαθήτριες της Ε’ τάξης του Δημοτικού Ζαγοράς, επισκέφθηκαν τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη, από τον οποίο ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση η οποία λειτουργεί σε νέες βάσεις.

Τα παιδιά διατύπωσαν απορίες, απόψεις και προτάσεις για τη μεγαλύτερη εμπλοκή δημοτών στην προσπάθεια ανακύκλωσης, και παρέδωσαν στον δήμαρχο τις εκθέσεις – επιστολές που είχαν γράψει στο σχολείο τους.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής διανεμήθηκε στα παιδιά και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση και η επιστολή του δημάρχου κ. Παν. Κουτσάφτη, με την οποία ζητείται η συμμετοχή των δημοτών στο πρόγραμμα ανακύκλωσης.

«Το πρόγραμμα για την ανακύκλωση έχει προετοιμαστεί και οργανωθεί με κατάλληλα μέσα, και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει με την ενεργή συμμετοχή και στήριξη των πολιτών.

Η έμφαση στην ανακύκλωση δεν δίνεται για λόγους εντυπώσεων.

Μέσα από την ανακύκλωση συνειδητοποιούμε την ευθύνη μας απέναντι στη Φύση, τον πλανήτη Γη, το παρόν και το μέλλον των ανθρώπινων γενεών.

Γι’ αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.

Βάζοντας την ανακύκλωση συσκευασιών στην καθημερινότητά μας, δημιουργούμε μία έμπρακτη περιβαλλοντική συνείδηση την οποία κληροδοτούμε μαζί με ένα καθαρότερο περιβάλλον στις επόμενες γενιές.

Εξοικονομούμε ενέργεια, φυσικούς πόρους από πρώτες ύλες, προστατεύουμε το μοναδικό φυσικό περιβάλλον μας, αυξάνουμε την αισθητική και δημιουργούμε μακροχρόνια οικονομικά και κοινωνικά οφέλη (νέες θέσεις εργασίας, μείωση κόστους υγειονομικής ταφής, μείωση τελών κλπ).

Οι ενημερωμένοι ενεργοί πολίτες είναι ο κινητήριος μοχλός για να υλοποιηθούν οι στόχοι του προγράμματος ανακύκλωσης.

Ας κάνουμε την ανακύκλωση τρόπο ζωής και μια καθημερινή διαδικασία», αναφέρει ο κ. Κουτσάφτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου