Παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2017-12-09, 14:41:26
Παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής στον Βόλο

Στους νόμους και τις αρχές της υδροδυναμικής καλούνται να διαγωνιστούν μαθητές ηλικίας από 9 έως 16 ετών, στο πλαίσιο του παγκόσμιου διαγωνισμού ρομποτικής First Lego League, που θα διεξαχθεί στον Βόλο, το διήμερο 10 και 11 Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, μαθητές θα έρθουν σε επαφή με επιστήμονες, ερευνητές και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε σχέση με τους υδάτινους πόρους και τη διαχείρισή τους. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο διαγωνισμός που ανέλαβε για λογαριασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας η ομάδα TALOS Εκπαιδευτική Ρομποτική, Προγραμματισμός και Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τελεί υπό την αιγίδα και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με επίσημο έγγραφό του προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργο Πετράκο, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έθεσε προ ημερών υπό την αιγίδα του τη διοργάνωση του διαγωνισμού. «Πρόκειται για μία ακόμη επιτυχία της ομάδας μας», ανέφερε ο υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Πρώιας.

Όπως είναι γνωστό, ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει πολλά δρώμενα για το κοινό, δωρεάν μαθήματα ρομποτικής, μουσική, θεατρικά δρώμενα και πολλές ακόμη εκπλήξεις για το κοινό που θα παρακολουθήσει τον
διαγωνισμό και τις υπόλοιπες δράσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη την αδιαμφισβήτητη σημασία της  σωστής διαχείρισης και αξιοποίησης του νερού ως de facto πολύτιμο αγαθό σε ευρύτερη κλίμακα, το θέμα του φετινού  Παγκόσμιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FIRST® LEGO® LEAGUE (FLL), σχετίζεται με ζητήματα που αφορούν την υδροδυναμική. O διαγωνισμός αφορά παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών, έχει σχεδιαστεί για να τα βοηθήσει να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο, αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και αποκτώντας παράλληλα πολύτιμες κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα συνεργασίας της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST(R) (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO(R) και από το 2013 διοργανώνεται και στη χώρα με απόλυτη επιτυχία από τον
μη κερδοσκοπικό οργανισμό eduACT (Δράση για την Εκπαίδευση).

Υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «HYDRODYNAMICS» το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής του έργου TALOS  θα διοργανώσουν τον φετινό ημιτελικό για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2018 στον Βόλο. Στη σημαντική αυτή εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη σχολική χρονιά 2017-2018 και θα πραγματοποιηθεί σε ακόμα 80 χώρες του κόσμου, θα προσφερθεί η δυνατότητα στις ομάδες που θα ξεχωρίσουν να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους σε Παγκόσμιους διαγωνισμούς σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

«Δεδομένης της σημασίας του εγχειρήματος που προβλέπεται να φέρει νέους και νέες σε επαφή με επιστήμονες, ερευνητές και
επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε σχέση με τους υδάτινους πόρους και τη διαχείρισή τους  και ακόμα περισσότερο λόγω του ειδικού βάρους της θεματικής του διαγωνισμού για την ευρύτερη αγροτική περιοχή της Θεσσαλίας, αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς που το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με επίσημο έγγραφό του προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θέτει υπό την αιγίδα του τον φετινό προκριματικό διαγωνισμό FLL Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας», υπογραμμίζει ο κ. Πρώιας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=