ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές στο Επιμελητήριο

στην-τελική-ευθεία-για-τις-εκλογές-στο-204115

Πέφτει απόψε η προεκλογική αυλαία στο Επιμελητήριο Μαγνησίας. Το πρωί θα ανοίξουν οι κάλπες και ο λόγος θα δοθεί στα μέλη του Επιμελητηρίου που με την ψήφο τους θα αναδείξουν τη νέα Διοίκηση του φορέα.

Στην μάχη των εκλογών ρίχνονται τρεις συνδυασμοί: “Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα”, με επικεφαλής τον Αριστοτέλη Μπασδάνη, “Μαγνησία 2025” με επικεφαλής τον Τρύφωνα Πλαστάρα και “Επιχειρώ- Μεταφέρω -Αναπτύσσω” με επικεφαλής τον Σπύρο Κοπάλη.

Η εκλογική διαδικασία ξεκινά αύριο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα το βράδυ.

Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί ως εξής:

*Βόλος: Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, ώρα έναρξης 07:00 και ώρα λήξης 19:00, στο Κτίριο Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Δημητριάδος 174-176)

*Αλμυρός και Σκιάθος: Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017, ώρα έναρξης 07:00 και ώρα λήξης 19:00

Στον Αλμυρό: Αίθουσα συνεδριάσεων Δημαρχείου Αλμυρού.

Στη Σκιάθο: Αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου.

Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, είναι απαραίτητη η επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου και κάθε ψηφοφόρος έχει δικαίωμα μέχρι τρεις σταυρούς στο τμήμα που ανήκει.

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι στέλνουν τα μηνύματά τους προς τα μέλη του Επιμελητηρίου.

Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα: Στηριζόμαστε στην εμπειρία των προηγούμενων ετών

Ο Αριστοτέλης Μπασδάνης

Σε μήνυμά τους οι υποψήφιοι της παράταξης “Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα” με υποψήφιο πρόεδρο και επικεφαλής τον Αριστοτέλη Μπασδάνη αναφέρουν:

“Το «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» καλεί μαζικά στους επαγγελματίες της Μαγνησίας σε μαζική συμμετοχή στις Επιμελητηριακές εκλογές 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου 2017.

Έξι χρόνια τώρα, έχουμε σχεδιάσει και έχουμε υλοποιήσει πολλές δράσεις μαζί με εσάς, η επαφή μας είναι καθημερινή και ξεκάθαρη, υποστηρικτική στα μέλη, στους Συλλόγους, στις Ομοσπονδίες μας, στην τοπική μας οικονομία”.

Και προσθέτουν μεταξύ άλλων ότι Σήμερα η ομάδα μας, το «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» που ξεκίνησε αυτή την πορεία, είναι και πάλι εδώ στην μεγάλη της πλειοψηφία και δηλώνει ΠΑΡΟΥΣΑ στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παράταξης «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» είναι ότι στηρίζεται στην εμπειρία των προηγούμενων χρόνων. Ότι απαρτίζεται από ανθρώπους που ξέρουν τις αληθινές ανάγκες του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, που έχουν δουλέψει γι΄ αυτό, που έχουν σχέδιο για την επόμενη μέρα, που έχουν έργο να ολοκληρώσουν”.

Τρύφωνας Πλαστάρας: Ισχυρή εντολή για ένα Επιμελητήριο

ισχυρό, διεκδικητικό, ανοιχτό στην τοπική κοινωνία

Ο Τρύφωνας Πλαστάρας

Σε ανοιχτή επιστολή- κάλεσμα ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητήριου Μαγνησίας και επικεφαλής της παράταξης “Μαγνησίας 2025”, Τρύφωνας Πλαστάρας αναφέρει:

“Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ενάμιση μήνα πριν, μαζί με μια ομάδα 125 επαγγελματιών και επιχειρηματιών, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα με στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την προστασία και την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Ο δρόμος προς τις εκλογές του επιμελητηρίου Μαγνησίας αποτέλεσε ένα όμορφο ταξίδι συναναστροφής με εκατοντάδες επαγγελματίες και επιχειρηματίες του νομού, με ανθρώπους που ούτως ή άλλως ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή μαζί τους. Βιώσαμε για ακόμη μια φορά την αγωνία τους, τα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο, επιβεβαιώσαμε την ανάγκη τους, αλλά κυρίως την ελπίδα τους, για αλλαγή στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Μία αλλαγή που θα συνοδεύεται από το μεράκι και την όρεξη για δουλειά, από την ισχυρή βούληση το Επιμελητήριο Μαγνησίας, να δικαιώσει τις προσδοκίες των μελών του.

Τολμήσαμε, γιατί νιώσαμε από την πρώτη στιγμή, όλους εσάς να μας δίνετε δύναμη για τη συνέχεια, να συμπορεύεστε μαζί μας, να γίνεστε συμμέτοχοι και κοινωνοί αυτής της προσπάθειας.

Πιστεύω και πιστεύουμε στην ενότητα και στη συλλογικότητα, επενδύουμε στη δυναμική και στις δυνατότητες των ανθρώπων. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Οι λογικές το «one man show» δεν μας αφορούν. Είμαστε υπέρ της σύνθεσης μέσα από στρατηγικές συνεργασίες.

Γι’ αυτό διεκδικούμε ένα επιμελητήριο ανοιχτό στην κοινωνία, ένα επιμελητήριο που θα αγκαλιάζει όλους τους επιχειρηματίες, ένα επιμελητήριο ζωντανό κύτταρο της οικονομίας του τόπου.

Ο προγραμματισμός μας στηρίζεται σε κάποιους βασικούς άξονες, αδιαπραγμάτευτους, ρεαλιστικούς και εφικτούς.

Οφείλουμε να θωρακίσουμε την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα σε όλο το νομό. Αυτό θα επιτευχθεί καταρχήν, με την άμεση και συνεχή συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς. Την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Βόλου και τους υπόλοιπους καλλικρατικούς Δήμους. Με τους παραγωγικούς και επιστημονικού φορείς της πόλης καθώς επίσης και με τους εκπροσώπους συνδικαλιστικών και κοινωνικών συλλόγων της περιοχής.

Μέσα από στοχευμένες δράσεις θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα, να ενισχύσουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, να διεκδικήσουμε στοχευμένα πακέτα ΕΣΠΑ, μέσω της διαρκούς διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς,

Είναι σημαντικό επίσης να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική αγορά σε ποιότητα και ποσότητα, ώστε να δοθεί το κατάλληλο κίνητρο των αγορών εντός του νομού.

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η προώθηση του τουριστικού προϊόντος αποτελεί εξίσου βασική προτεραιότητα για την άνθηση και ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Μέσα από εξειδικευμένη έρευνα σε αγορές στόχους, την σωστή προβολή του Πηλίου, των Σποράδων και της υπόλοιπης Μαγνησίας σε παγκόσμιο επίπεδο και την στήριξη του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου με νέες συμφωνίες για αεροπορικές συνδέσεις, ώστε να «απογειωθεί» μπορούμε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων μας: αύξηση των αριθμών, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αύξηση των εσόδων, ώθηση σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, κλπ.

Στόχος μας εξάλλου, να βρεθούν τα προϊόντα της Μαγνησιώτικης γης σε κάθε ράφι του εξωτερικού. Στο συνδυασμό «ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025» είμαστε σίγουροι, πως το επιμελητήριο μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το μηχανισμό, που θα εξασφαλίσει στους παραγωγούς τη δυνατότητα της διάθεσης των προϊόντων τους στις αγορές στόχους. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από στρατηγικές συμφωνίες και με τη σφραγίδα του επιμελητηρίου. Πάμε εμείς στις αγορές, δεν περιμένουμε να έρθουν.

Στόχος μας είναι να κάνουμε τη Μαγνησία «brand name», να χτίσουμε πάνω στην υπεραξία του ονόματος, να κερδίσουμε μεγάλες αγορές της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής, εξασφαλίζοντας «ανοιχτές πόρτες», υπεραξία και μαζικά οφέλη σε όλο το φάσμα της τοπικής οικονομίας.

Ο νομός Μαγνησίας μπορεί να γίνει πρότυπο ανάπτυξης και Κέντρο Επιχειρηματικότητας.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο, που το επιχειρείν περνά σε μια άλλη φάση, πιο δυναμική, πιο καινοτόμα, πιο εξωστρεφή, πιο αυτόνομη και πιο ανταγωνιστική.

Το Επιμελητήριο καλείται να ανοίξει νέους δρόμους, νέους ορίζοντες για να βαδίσουμε όλοι μαζί στη νέα εποχή. Καλείται να βρίσκεται παντού.

Οι εποχές που το Επιμελητήριο ήταν λάφυρο και προπύργιο εξυπηρέτησης προσωπικών φιλοδοξιών, ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε ένα Επιμελητήριο με δυναμισμό, παρεμβατικό με εμπειρία και όραμα που θα δίνει προοπτική.

Στην κρίσιμη αυτή καμπή δεν μπορούμε να αφήσουμε την τύχη του επιχειρείν σε ανθρώπους, που τα τελευταία έξι χρόνια απαξίωσαν το Επιμελητήριο και αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, αδιαφορώντας για τα προβλήματα των μελών τους”.

Σήμερα Σάββατο, αύριο Κυριακή και τη Δευτέρα, οι επαγγελματίες και ο επιχειρηματικός κόσμος της Μαγνησίας, θα κληθούν να αναδείξουν τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Σας καλώ να δώσουμε τα χέρια και να πράξουμε ΜΑΖΙ το καλύτερο για τον τόπο μας. Από τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο, μέχρι τον Αλμυρό, από την Ζαγορά μέχρι την Αργαλαστή και το Τρίκερι, και από τον Βόλο της μεταποίησης, του τουρισμού, των υπηρεσιών και του εμπορίου, στέλνουμε μήνυμα συνεργασίας και ανάπτυξης.

Σας ζητώ να στηρίξετε με την ψήφο σας, δυναμικά και αποφασιστικά τον συνδυασμό «ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025». Με την δική σας ισχυρή εντολή, το Επιμελητήριο Μαγνησίας μπορεί να αλλάξει σελίδα.

Η μεγάλη συμμετοχή θα μας δώσει μεγάλη δυναμική, για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε τα «κακώς κείμενα» και να θέσουμε τις βάσεις για ένα Επιμελητήριο που θα είναι το αποκούμπι και το στήριγμα του κάθε επαγγελματία και επιχειρηματία. Καλό μας αγώνα!

Σπύρος Κοπάλης: Μέλημά μας η ενίσχυση του εξωστρεφούς χαρακτήρα του Επιμελητηρίου

Ο Σπύρος Κοπάλης

Στο μήνυμά του ο υποψήφιος πρόεδρος και επικεφαλής της παράταξης “Επιχειρώ -Μεταφέρω -Αναπτύσσω”, Σπύρος Κοπάλης αναφέρει:

“Ολοκληρώνοντας σήμερα την προεκλογική μας δραστηριότητα θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους επιχειρηματίες, επαγγελματίες, βιοτέχνες που με δέχθηκαν, μιλήσαμε, μοιραστήκαμε μαζί τους τις απόψεις μας, τα προβλήματά μας, τις αγωνίες μας για το αύριο του τοπικού επιχειρείν που, κομμάτι αυτού, θα εκφραστεί μέσα από τις Επιμελητηριακές εκλογές.

Όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να θέσουμε τα πραγματικά προβλήματα του Επιμελητηρίου, μείναμε έξω από στείρες αντιπαραθέσεις και “άναρθρες κραυγές” εντυπωσιασμού και αναδείξαμε τα πραγματικά ζητήματα του τοπικού επιχειρείν που επιδιώκουμε να τα λύσουμε με την ανάδειξή μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Μέλημά μας από την στιγμή που αποφασίσαμε να εκθέσουμε τον εαυτό μας στην ψήφο των επιχειρηματιών, ήταν και παραμένει έως σήμερα, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η ενίσχυση του εξωστρεφούς χαρακτήρα του Επιμελητηρίου και η αλλαγή στο κλίμα πόλωσης των επιχειρήσεων, που δεν επιτρέπει την ανάπτυξη της οικονομίας στη Μαγνησία, όπως της αξίζει.

Τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι υποψήφιοι του Συνδυασμού “Επιχειρώ – Μεταφέρω – Αναπτύσσω” σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε και να είστε σίγουροι ότι η ψήφος σας στον Συνδυασμό μας θα έχει ανταπόκριση!”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου