ΤΟΠΙΚΑ

Επενδύσεις που ανοίγουν δρόμους βιώσιμης ανάπτυξης

επενδύσεις-που-ανοίγουν-δρόμους-βιώσ-490233

Σειρά επενδύσεων που ανοίγουν, όπως τόνισε, νέους δρόμους για την «πράσινη» και βιώσιμη ανάπτυξη της Θεσσαλίας, παρουσίασε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Απόστολος Παπατόλιας.
 
«Η «πράσινη ανάπτυξη» σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί μία αφηρημένη έννοια, αλλά να αποκτήσει συγκεκριμένο απτό περιεχόμενο, με επενδύσεις, οι οποίες σέβονται το περιβάλλον προσθέτουν εισόδημα, αλλά και θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία», σημείωσε ο κ. Παπατόλιας.
 
Σημείωσε επίσης πως η αυτοδιοίκηση με τον τρόπο που έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα και με τις καλές πρακτικές που έχει δημιουργήσει, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τις πρωτοβουλίες της Αιρετής Περιφέρειας, προσελκύοντας έτσι επενδύσεις, στηρίζοντας και εμψυχώνοντας παραγωγικές πρωτοβουλίες, διευκολύνοντας και προσανατολίζοντας τους επενδυτές σε προεπιλεγμένους τομείς για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
 
Η πρώτη επένδυση, την οποία παρουσίασε αναλυτικά ο κ. Παπατόλιας, αποτέλεσε προϊόν σύμπραξης της αυτοδιοίκησης, των επενδυτών και των συλλογικών φορέων της περιοχής, όπως ανέφερε. Είναι στην περιοχή του Πτελεού και αφορά την κατασκευή μονάδας εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων που εξυπηρετεί τα ελαιοτριβεία του τοπικού συνεταιρισμού.
 
Η δεύτερη επένδυση που παρουσιάστηκε χθες αφορά την «Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας στο δήμο Φερών, η οποία θα παράγει 100 ΜW ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση βιομάζας. «Πρόκειται για κολοσσιαία επένδυση για τα δεδομένα της περιοχής μας, ύψους 130 εκ. ευρώ», τόνισε.
 
«Αυτή μας η πρωτοβουλία είναι σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει για την τοποθέτηση φίλτρων στην ΑΓΕΤ, καθώς και των πρωτοβουλιών που έχει λάβει κατά το παρελθόν η «Συμφωνία Ευθύνης» στη Λάρισα για τον περιορισμό της χρήσης των γνωστών καυσίμων, τα οποία δημιουργούν τεράστια επιβάρυνση στο περιβάλλον» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπατόλιας.
 
Ο κ. Παπατόλιας καταλήγοντας τόνισε πως η επένδυση αυτή, συνδέεται με το όραμα της αυτοδιοικητικής παράταξης Θεσσαλών Δύναμη για τη θέση της Θεσσαλίας στον ενεργειακό χάρτη της χώρας, «καθώς η περιοχή μας λόγο της γεωγραφικής της θέσης μπορεί να γίνει το ενεργειακό κέντρο της χώρας, ο ιδεώδεις τόπος για την εγκατάσταση μονάδων βιοπαραγωγής μέσω της χρήσης βιομάζας, καθώς υπάρχουν σήμερα τεράστια υπολείμματα βιομάζας στους αγρούς, τα οποία μένουν ανεκμετάλλευτα και καταστρέφονται με τρόπο βλαβερό για το περιβάλλον σήμερα. Ο στόχος σε κάθε περίπτωση, είναι και το οικονομικό όφελος του Θεσσαλού αγρότη, αλλά και η δημιουργία νέων βιώσιμων και «πράσινων» θέσεων εργασίας στην Περιφέρειά μας».
 
Θεσσαλία απαλλαγμένη από μεταλλαγμένα
Παράλληλα ο κ. Παπατόλιας παρουσίασε χθες και την πρόταση της αυτοδιοικητικής παράταξης «Θεσσαλών Δύναμη» για μία Θεσσαλία απαλλαγμένη από Μεταλλαγμένα προϊόντα.
 
Μεταξύ άλλων ο κ. Παπατόλιας ανέφερε:
«Με τη συμμετοχή μας στην Επιτροπή των Περιφερειών ως αυριανή αιρετή Περιφέρεια, ανοίγονται νέες δυνατότητες. Με εξωστρέφεια, προγραμματισμό, με γνώση και ευαισθησία, λέμε ένα μεγάλο ναι στα ποιοτικά τοπικά προϊόντα και ένα μεγάλο όχι στα γενετικά τροποποιημένα.
 
Αρνούμαστε την παραγωγή, αρνούμαστε και τη διακίνηση των μεταλλαγμένων.
Γι’ αυτό και εργαζόμαστε με συνέπεια, ώστε να είμαστε η πρώτη αιρετή Περιφέρεια, μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ, χαρακτηρισμένη ως Ζώνη Ελεύθερη από Μεταλλαγμένα.
 
Φιλοδοξούμε να γίνουμε η πρώτη αιρετή Ελληνική Περιφέρεια που θα χαρακτηρισθεί ως Ζώνη Ελεύθερη από Μεταλλαγμένα, σε στενή συνεργασία πάντα με τους 140 φορείς και οργανώσεις της Θεσσαλίας.
 
Στοχεύουμε επίσης με την πρώτη ευκαιρία να υλοποιήσουμε πανελλαδική καμπάνια και προς τις υπόλοιπες δώδεκα αιρετές Περιφέρειες της χώρας».
 
Επίσκεψη στην Ελασσόνα
Τη λαϊκή αγορά και το Κέντρο Υγείας στην Ελασσόνα επισκέφθηκε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Απ. Παπατόλιας.
 
Στη λαϊκή αγορά συνομίλησε με παραγωγούς και πολίτες, ενώ στην επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας, αφού ενημερώθηκε από το προσωπικό για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, επανέφερε την πρόταση του για την κατάρτιση του «υγειονομικού χάρτη» της Θεσσαλίας, με στόχο την αντικειμενική εκτίμηση, όπως επισήμανε, των υγειονομικών αναγκών και τον ορθολογικό προγραμματισμό των υποδομών και των προγραμμάτων παροχής υγείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου