ΤΟΠΙΚΑ

Οι «Έμποροι Ενάντια στην Κρίση» για τις εκλογές στο Επιμελητήριο

οι-έμποροι-ενάντια-στην-κρίση-για-τι-204572

Από την παράταξη “Έμποροι Ενάντια στην Κρίση” ενόψει των εκλογών στο Επιμελητήριο Μαγνησίας απευθύνεται κάλεσμα συμμετοχής προς τον εμπορικό κόσμο του Βόλου και ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της αναφέρονται τα εξής:

“Η περίοδος που διανύουμε είναι μια από τις δυσκολότερες των τελευταίων 10ετιών για το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών, των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Σε τέτοιες δύσκολες περιόδους είναι που αυξάνει και η σημασία που έχει η ουσιαστική και αποτελεσματική λειτουργία και δράση ενός Επιμελητηρίου.

Συνεπώς είναι σημαντικός ο ρόλος που μπορεί να έχει το Επιμελητήριο, ώστε οι τοπικές επιχειρήσεις να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την κρίση με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Ευχόμαστε λοιπόν σε κάθε υποψήφιο για την προεδρεία να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να στοχεύει στο συλλογικό συμφέρον κι όχι στην προσωπική ανάδειξη και μόνο.

Στην παραπάνω κατεύθυνση, ως Έμποροι Ενάντια στην Κρίση, για όσους ζητούν την στήριξη και την ψήφο των μελών του Επιμελητηρίου, θεωρούμε σημαντικά τα εξής σημεία:

1. στη διάρκεια της θητείας τους να δείξουν έμπρακτη στήριξη στον επιχειρηματικό κόσμο με μια σειρά από δράσεις (ημερίδες, σεμινάρια κ.α.).

2. να συμβάλλουν στην ενημέρωση για τις τάσεις που υπάρχουν, τις δυνατότητες αλλά και τους κινδύνους που διαφαίνονται ώστε η κάθε επιχείρηση να μπορεί να λάβει μέτρα αντιμετώπισης

3. το Επιμελητήριο να διεκδικεί έμπρακτα και με συγκεκριμένες δράσεις τα συμφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου απέναντι στις όποιες μνημονιακές πολιτικές για το ασφαλιστικό, φορολογικό, κατάργηση Κυριακών κ.α.

4. να παρουσιαστεί ένα σχέδιο με συγκεκριμένα βήματα, σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς, για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του νομού, γεγονός που θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για την ενίσχυση κι επιβίωση των τοπικών επιχειρήσεων.

Με άλλα λόγια η επόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου οφείλει να έχει διαφορετική κατεύθυνση από την μέχρι τώρα πορεία του επιμελητηρίου που την χαρακτήρισε η έλλειψη ουσιαστικών δράσεων και πρωτοβουλιών.

Να πάει όμως κόντρα και σε ένα ενδεχόμενο στήριξης μη τοπικών επιχειρηματικών συμφερόντων που επιχειρούν ευκαιριακά να “δραστηριοποιηθούν” στο νομό μας.

Θα πρέπει επιτέλους το Επιμελητήριο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κάθε επιχειρηματία και να πάψει ποια να δίνει την αίσθηση ενός άχρηστου θεσμού που απλά επιβαρύνει τον κάθε επιχειρηματία με ετήσια συνδρομή. Να πάψει να μοιάζει βραχνάς και να μετατραπεί σε αυτό που οφείλει να είναι, σε ένα στήριγμα, σε ένα όργανο που είναι ουσιαστικό εργαλείο για την κάθε τοπική επιχείρηση.

Με αυτό το γνώμονα καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις εκλογές του Επιμελητηρίου από την Παρασκευή 8.12 έως και την Κυριακή 10.12. Με αυτούς τους άξονες καλούμε να λειτουργήσει η επόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να είναι και οι όποιες πιέσεις και έλεγχος που θα ασκήσουν οι παρατάξεις που θα μειοψηφήσουν.

Διαφορετικά η επόμενη θητεία θα είναι μια από τα ίδια και η απαξίωση από τους επιχειρηματίες για το Επιμελητήριο απλά θα αυξάνει εκθετικά!”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου