ΤΟΠΙΚΑ

Προσφυγή φιλόζωων στον Εισαγγελέα

προσφυγή-φιλόζωων-στον-εισαγγελέα-204871

Στην Εισαγγελία Βόλου προσφεύγουν κατά του Δήμου Βόλου σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και το Φιλοζωικό Σωματείο Βόλου, «Κόσμος και Φύση». Η προσφυγή αφορά στην περισυλλογή αδέσποτων που έχουν επανενταχθεί, αλλά και στη φάτνη με ζωντανά ζωάκια στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Όπως καταγγέλλουν, «με πρόσχημα την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου, ο ανάδοχος της διαχείρισης των αδέσποτων κ. Διαμαντής Μπαρού κατόπιν εντολής της αντιδημάρχου κ. Μορφογιάννη και με αντιρρήσεις της 5μελούς επιτροπής, ως ο νόμος ορίζει, περισυλλέγει αδέσποτους σκύλους, που ήδη έχουν στειρωθεί και επανενταχθεί, φέροντες και ηλεκτρονική σήμανση, που διαβιούν ήσυχα και δεν προκαλούν προβλήματα με την συμπεριφορά τους, που έχουν μάθει να ζουν στο περιβάλλον τους και που φροντίζονται από εθελοντές πολίτες με στόχο την επανένταξή τους αργότερα, κατά πάγια τακτική του Δήμου, σε περιβάλλον μη οικείο γι’ αυτά, σε ακατάλληλες περιοχές, όπου δεν μπορούν να επιβιώσουν καταπατώντας την κείμενη νομοθεσία, πράττοντας κατά το δοκούν και τις προσωπικές τους αντιλήψεις για τα ζώα, παραδίδοντας στους πολίτες μαθήματα ανυπακοής στους νόμους και απόψεις γι’ αυτά ευθέως αντιευρωπαϊκές, που κατ’ ουδόλως συμβάλλουν στον σεβασμό που οφείλουμε στην ζωή κάθε έμβιου, πολύ περισσότερο έμβιων πλήρως συναισθανομένων, που η δική μας εγκληματική συμπεριφορά και ανευθυνότητα τα κατέστησε αδέσποτα. Επιπλέον, κάθε χρόνο γινόμαστε μάρτυρες χρήσης ζώντων ζώων αρνιών και μικρόσωμων αλόγων ως διακοσμητικά στοιχεία και «ντεκόρ» στη Χριστουγεννιάτικη φάτνη του Δήμου Βόλου.

Η μεταφορά των ζώων αυτών από το χώρο όπου ζούσαν πιθανόν με αντίτιμο προς τον ιδιοκτήτη τους, το στρες και η αγωνία στα οποία επί μακρόν χρονικό διάστημα υποβάλλονται από τον συνωστισμό κόσμου και από άλλες ενέργειες, συνιστούν βάσει του νόμου 1197/81 παθητική κακοποίηση αυτών. Θα παρακαλούσαμε θερμά να εκδώσετε εισαγγελική παραγγελία απομάκρυνσης των ζώων αυτών από τη φάτνη, για τον επιπλέον λόγο, ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων και η αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού κάλλιστα μπορούν να αποδοθούν με μη ζώντα ζώα», αναφέρουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου