ΤΟΠΙΚΑ

Το Νοσοκομείο του Βόλου

το-νοσοκομείο-του-βόλου-851206

Δεν μας τα είπε καλά η κ. Καρρά. Όχι επειδή είπε τα πράγματα με το όνομά τους ή αυτά τα οποία νιώθει ενδόμυχα σχετικά με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας . Εκείνο που επικρίνεται με το παρόν σημείωμα είναι η διγλωσσία της διοικήτριας του Νοσοκομείου Βόλου, που χάλασε την πολύ καλή εικόνα των πρώτων μηνών και δημιούργησε με πρόσφατες δηλώσεις αμφιβολίες για τους βαθύτερους λόγους που αποφάσισε να τους κοινοποιήσει στην παρούσα χρονική στιγμή…
Επιπλέον είναι… ιεροσυλία να γίνεται αναφορά στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και στη συνεισφορά του Γιώργου Γεννηματά στην προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους Ελληνες πολίτες, πριν την ανάληψη αυτής της ριζοσπαστικής πρωτοβουλίας στις αρχές της δεκαετίας του ΄80.
Στους σημερινούς πενηντάρηδες είναι ακόμη νωπές οι μνήμες για την τριτοκοσμική εξυπηρέτηση που επιφυλάσσονταν στον απλό Ελληνα πολίτη που είχε την ατυχία να κατοικεί εκτός του αστικού διπόλου Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Τότε που δεν υπήρχαν ούτε Κέντρα Υγείας στις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές ούτε καν ασθενοφόρα για τη διακομιδή των ασθενών και των τραυματιών και οι μαιευτικές κλινικές προορίζονταν μόνον για τον τοκετό των αθιγγανίδων…
Αυτή η κατάσταση επικρατούσε πριν το ΄80 στο Νοσοκομείο του Βόλου. Την προλάβαμε και τη ζήσαμε στο πετσί μας σαν έφηβοι που είχαμε τη δυσάρεστη εμπειρία να περάσουμε για κάποιο λόγο τις βαριές του πόρτες . Γιατί ήταν μία δυσάρεστη εμπειρία τότε το Νοσοκομείο.
Σήμερα, τριάντα χρόνια αργότερα, το Νοσοκομείο του Βόλου έχει εμπεδωθεί στη συνείδηση των ντόπιων ως χώρος όπου ευδοκιμεί η επιστημονική επάρκεια των γιατρών και των νοσηλευτών. Αν μάλιστα οι προκάτοχοι της κ. Καρρά είχαν φροντίσει και για την έγκαιρη παράδοση της ξενοδοχειακής του υποδομής γρηγορότερα, τότε θα αντιλαμβανόμασταν όλοι καλύτερα τη συμβολή του αείμνηστου Γεννηματά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου