ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν παρεμβάσεις στον οικισμό Ανω Γατζέας

ζητούν-παρεμβάσεις-στον-οικισμό-ανω-γ-206319

Διαδρομή μέσα από τη… σιδηροδρομική γραμμή του ΟΣΕ ακολουθούν οι κάτοικοι της περιοχής στον σταθμό της Ανω Γατζέας, απουσία δρόμου που να συνδέεται με το επαρχιακό δίκτυο.

Με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Νίκο Φορτούνα, που κοινοποιείται επίσης στην υφυπουργό Οικονομίας, Κατερίνα Παπανάτσιου, την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους βουλευτές του νομού, Αλ. Μεϊκόπουλο, Μάκη Μπαλλή, Χρ. Μπουκώρο, Κώστα Στεργίου, σε στελέχη του ΟΣΕ αλλά και στο τοπικό συμβούλιο Αγίου Γεωργίου, οι κάτοικοι ζητούν να εξασφαλιστεί πρόσβαση στον οικισμό του σταθμού Ανω Γατζέας.

Το πρώτο είναι η κατασκευή του δρόμου και η σύνδεση με το επαρχιακό δίκτυο. «Ως γνωστόν χρησιμοποιούμε με την ανοχή του ΟΣΕ τη σιδηροδρομική γραμμή, με όλα τα προβλήματα που εγκυμονούν και με τη διορία που έθεσε ο ΟΣΕ και ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Το Πάσχα τρέχοντος έτους, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος υποσχέθηκε στους κατοίκους, ότι σε δύο μήνες ο δρόμος θα έχει γίνει», αναφέρουν οι εκπρόσωποι των κατοίκων, κ.κ. Γ. Παπαδόπουλος και Κων. Μοράρος.

Θέτουν επίσης και ζήτημα επισκευής του αγωγού ύδρευσης. «Θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση του αγωγού, που «δακρύζει» στην πλατεία του Σιδηροδρομικού Σταθμού, στη βοηθητική γραμμή ελιγμών. Το θέμα αυτό ο δήμος το γνωρίζει από μήνες. Έστειλε αγωγό για την αντικατάσταση, αλλά όχι υδραυλικό και προσωπικό να κάνει την εργασία. Αποτέλεσμα είναι να χάνεται πολύτιμο νερό, να κινδυνεύουν να γκρεμιστούν τα τοιχία υποστήριξης, να χαλάσει η σιδηροδρομική γραμμή, να μείνει ο οικισμός χωρίς νερό (όπως έγινε τον Δεκαπενταύγουστο προ τριετίας), να πλημυρίσει ο χώρος», προσθέτουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου