ΤΟΠΙΚΑ

Ενισχυτική διδασκαλία στα γυμνάσια με καθυστέρηση

ενισχυτική-διδασκαλία-στα-γυμνάσια-μ-209102

Μία εβδομάδα πριν τα σχολεία κλείσουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, για μαθητές γυμνασίου που έχουν ανάγκη «φροντιστηριακής» υποστήριξης στα σχολικά μαθήματα. Η έναρξη των μαθημάτων με καθυστέρηση, σχεδόν στο μέσο της σχολικής χρονιάς, συνιστά απαξίωση του προγράμματος, καθώς οι περισσότεροι μαθητές που είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον έχουν ήδη διαμορφώσει το πρόγραμμα των εξωσχολικών δραστηριοτήτων τους. Κάθε χρόνο, λόγω καθυστέρησης της έναρξης λειτουργίας των ΣΚΕΔ (Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας) καταγράφεται μεγάλη διαρροή μαθητών, που βρίσκουν υποστήριξη σε δομές εκτός σχολείου επιβαρύνοντας οικονομικά τις οικογένειές τους.

Στη Μαγνησία έχουν εγκριθεί για να λειτουργήσουν 17 σχολικά κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας στα εξής γυμνάσια: 3ο Βόλου, 7ο Βόλου, 8ο Βόλου, 10ο Βόλου, 2ο Ν. Ιωνίας, Αγχιάλου, φυλακών Κασσαβέτειας, 1ο Αλμυρού, Καναλίων, Σούρπης, Αγριάς, Τσαγκαράδας, Μηλεών, Σκιάθου, Σκοπέλου, Γλώσσας Σκοπέλου, Αλοννήσου.

Συνολικά εγκρίθηκε το σύνολο των τμημάτων που έχει ζητήσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Πρόκειται για 138 τμήματα στην α’ περιοχή μετάθεσης και 63 στη β’ περιοχή (νησιά). Από αυτά τα 85 ήταν ολιγομελή, από 5 έως 9 μαθητές, και δόθηκε έγκριση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, και 19 ολιγομελή -έως τέσσερις μαθητές- εγκρίθηκαν απευθείας από το Υπουργείου Παιδείας. Τα ολιγομελή εγκρίθηκαν λόγω ιδιαιτεροτήτων, βρίσκονται δηλαδή είτε στο Πήλιο είτε στα νησιά, όπου οι αποστάσεις είναι μεγάλες για να μπορέσουν οι μαθητές να πάνε σε άλλη δομή.

Εως την Παρασκευή καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις για τη στελέχωση των τμημάτων οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά, και στόχος είναι τα μαθήματα να ξεκινήσουν μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας, που γίνεται μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι μαθητές μπορούν να παρακολουθούν τα εξής μαθήματα: νεοελληνική γλώσσα, αρχαία ελληνικά, μαθηματικά, φυσική, χημεία και αγγλικά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου