ΤΟΠΙΚΑ

Ικανοποίηση αιτημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας ζητά η Αντιπεριφερειάρχης

ικανοποίηση-αιτημάτων-της-εκπαιδευτ-209744

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, προωθώντας τα αιτήματα των μαθητών του Νομού Μαγνησίας, απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, μετά την συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία μαθητών, που την επισκέφθηκε στο γραφείο της στην Περιφερειακή Ενότητα, κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου στην πόλη του Βόλου.

Οι μαθητές επέδωσαν στην Αντιπεριφερειάρχη υπόμνημα με τα αιτήματά τους, το οποίο η κ. Κολυνδρίνη προώθησε στον Υπουργό Παιδείας, τονίζοντας μεταξύ άλλων «με την ικανοποίηση των αιτημάτων, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα λειτουργούν απρόσκοπτα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, κάτι που θα είναι προς όφελος όλων και κυρίως των μαθητών, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον της χώρας μας».

Αναλυτικά η επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας:

«κ. Υπουργέ, Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας μεταφέρω τα αιτήματα των μαθητών του Νομού Μαγνησίας που στο πλαίσιο της χθεσινής πανελλαδικής μαθητικής διαμαρτυρίας, βγήκαν στους δρόμους και φώναξαν για την επίλυση των αιτημάτων τους και να σας εκφράσω την αγωνία τόσο των ίδιων των μαθητών, των εκπαιδευτικών, όσο και των γονέων τους για ένα καλύτερο σχολείο, για ένα καλύτερο μέλλον.

Κατά την επίσκεψή τους στο γραφείο μου και τη συνάντηση μαζί τους, εκφράσθηκε η αγωνία τους, ζητώντας καλύτερες υποδομές σε όλα τα σχολεία, αλλά και καλύτερη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Αιτήματα που εκφράσαμε και στη συνάντηση που είχαμε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου σας, παρουσία αντιπροσωπεία μαθητών του Νομού μας.

Μερικά από τα βασικότερα αιτήματά τους η άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς, να έχουνε βιβλία και να μην επιβαρύνονται οικονομικά για την αγορά ξενόγλωσσων βιβλίων. Επίσης να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα/τομέας στα ΕΠΑΛ, να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την χωρίς προβλήματα λειτουργία των σχολείων, να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο των διπλών Πανελληνίων εξετάσεων, να ξεκινήσει άμεσα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια η Ενισχυτική διδασκαλία και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, στις σχολικές αίθουσες να μην είναι περισσότεροι από είκοσι (20) μαθητές, με ευθύνη του Κράτους να εξασφαλιστεί η ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και να επιλυθούν άμεσα τα υλικοτεχνικά προβλήματα των σχολικών μονάδων.

Επίσης ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα είναι αυτό της μεταφοράς των μαθητών και η αναγκαιότητα τροποποίησης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, προκειμένου να ρυθμίζονται ζητήματα για τα οποία δεν λαμβάνεται μέριμνα από την υπάρχουσα ΚΥΑ, όπως η μεταφορά των μαθητών υπό προϋποθέσεις που αφορούν τις χιλιομετρικές αποστάσεις ανάμεσα στο σπίτι και το σχολείο, αλλά και η ώρα αναμονής.

κ. Υπουργέ, Πιστεύουμε ότι με την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα λειτουργούν απρόσκοπτα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, κάτι που θα είναι προς όφελος όλων και κυρίως των μαθητών, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον της χώρας μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου