ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

«Προχωράμε δυναμικά για τη μεγάλη αλλαγή»

προχωράμε-δυναμικά-για-τη-μεγάλη-αλλ-211071

Του Τρύφωνα Πλαστάρα,

Υποψηφίου προέδρου στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025»

Oικονομική κρίση με ένταση, διάρκεια και σκληρές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία, υπερφορολόγηση, υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, ανύπαρκτη τραπεζική χρηματοδότηση, αποτελούν σήμερα το περιβάλλον του τοπικού επιχειρείν.

Σε αυτές τις συνθήκες στραγγαλισμού, στις οποίες αθροίζονται και οι ιδιαιτερότητες της τοπικής οικονομίας, που βιώνει μία πρωτοφανή συρρίκνωση στο τοπικό εισόδημα και την απασχόληση, διεξάγονται στις 9-10-11 Δεκεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Μία συγκυρία πραγματικά κρίσιμη για την τοπική οικονομία και κατ’ επέκταση την κοινωνία, η οποία επιβάλλει νέου τύπου επιλογές. Επιβάλλει αποφάσεις με διαφορετικά κριτήρια. Σήμερα βρισκόμαστε κυριολεκτικά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι: Ή θα εντείνουμε τις προσπάθειες για σταδιακή ανάκαμψη, συγκροτώντας ένα μείγμα αποτελεσματικής υποστήριξης της επιχειρηματικότητας μαζί με την αναγκαία συνδικαλιστική δράση, ή θα πορευτούμε με συντηρητικές επιλογές προσανατολισμένες σε πρακτικές του παρελθόντος.

Πέραν κάποιων αποσπασματικών κινήσεων, που δεν ήταν ενταγμένες σε ένα ευρύτερο, διαχρονικό, πλαίσιο, δυστυχώς το Επιμελητήριο Μαγνησίας τα τελευταία χρόνια απουσίασε παντελώς από την εκπόνηση ενός σχεδιασμού που θα χάραζε μια νέα πορεία προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Όμως, χωρίς πυξίδα και δίχως προσανατολισμό, χωρίς να έχουμε έναν προκαθορισμένο προορισμό, είμαστε καταδικασμένοι να παραμένουμε στάσιμοι, βλέποντας τις ευκαιρίες να μας προσπερνούν.

Για την παράταξη μας, «Μαγνησία 2025», είναι αδήριτη ανάγκη το Επιμελητήριο Μαγνησίας, εμβληματικός φορέας του νομού μας, να αποκτήσει την απαιτούμενη εξωστρέφεια, που θα τη μεταλαμπαδεύσει στη συνέχεια τόσο στα μέλη του, όσο και στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Αυτό που σήμερα χρειάζεται το Επιμελητήριο Μαγνησίας, είναι δυναμισμό και παρεμβατικότητα. Να μπορεί να εμπνέει και να συντονίζει αποτελεσματικά. Στο ερώτημα τι Επιμελητήριο θέλουμε, εμείς απαντάμε λέγοντας:

-Θέλουμε ένα Επιμελητήριο που θα είναι μπροστάρης, αλλά και αρωγός σε κάθε επιχειρηματική προσπάθεια.

-Ένα Επιμελητήριο που θα χτυπάει το χέρι στο τραπέζι και θα ορθώνει το ανάστημά του απέναντι στο κράτος και στις πολιτικές που ασκούνται εις βάρος των μικρομεσαίων

-Ένα Επιμελητήριο που θα μπορεί να εμπνεύσει και να ξεσηκώσει τον κόσμο για να διαμαρτυρηθεί για τα όσα συμβαίνουν καθημερινά.

Η συνδικαλιστική μας δράση θα πρέπει να αναπτύσσεται από κοινού και παράλληλα, με αποτελεσματικές υπηρεσίες προς τα μέλη μας που πλήττονται από την κρίση.

Το Επιμελητήριο για εμάς, δεν αποτελεί ένα γραφειοκρατικό φορέα που διαχειρίζεται μια υπηρεσία, αλλά τον συντονιστή των προσπαθειών υποστήριξης της επιχειρηματικότητας. Το Επιμελητήριο για εμάς, δεν θα αρκείται στη διαχείριση μιας διοικητικής καθημερινότητας, αλλά θα είναι ο θεσμός που θα παρεμβαίνει για να αναδεικνύει διαρκώς τον ρόλο του, αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες εξωστρέφειας που θα διακρίνονται για τις στοχεύσεις τους και την αποτελεσματικότητα τους.

Πιστεύουμε σε ένα εξωστρεφές Επιμελητήριο Μαγνησίας, που δεν θα λειτουργεί απλώς ως ένας οργανισμός διεκπεραίωσης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά ως ένας φορέας με συλλογική αντίληψη και αναπτυξιακό πρόσημο.

Δεσμευόμαστε να εργαστούμε μεθοδικά, με πίστη και προσήλωση, στην κατεύθυνση αυτή. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε, όλοι μαζί, σ’ ένα σκοπό που μας ενώνει.

Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι ένα Επιμελητήριο αναπτυξιακό και εξωστρεφές χρειάζεται κοντά του όλα τα μέλη του.

Σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε όλοι τους στόχους μας και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ξεπεράσουμε τις δύσκολες μέρες που όλοι περνάμε.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να βάλουμε ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μας, τόσο στις επιχειρήσεις μας, όσο και στο Επιμελητήριο.

Στόχος μας είναι η αλλαγή. Η ανατροπή μιας κατεστημένης αντίληψης, που επέτρεψε τη συρρίκνωση της τοπικής μας οικονομίας, σε μια περιοχή που έχει παράδοση στη μεταποίηση, στηρίζεται στις υπηρεσίες και τον τουρισμό, βασίζεται στον εμπορικό κόσμο και τους επαγγελματίες.

Όραμα μας, είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και ανεξάρτητου Επιμελητηρίου. Το Επιμελητήριο του μέλλοντος, το οποίο θα είναι καλά οργανωμένο, άρτια εξοπλισμένο, ισχυρό, αποτελεσματικό, οικονομικά ανεξάρτητο, βιώσιμο και διοικούμενο με διαφάνεια. Στόχος μας, ως νέα Διοίκηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές, είναι ένας. Να κερδίσει η επιχειρηματικότητα.

Επιδίωξή μας είναι να υπάρξει καθολική συμμετοχή στη διαδικασία της ψηφοφορίας στις 9-10-11 Δεκεμβρίου. Ο συνδυασμός μας «ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025» εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή. Η μαζική συμμετοχή των μελών του Επιμελητηρίου στις εκλογές, θα μας δώσει δύναμη, την επόμενη μέρα ως Επιμελητηριακή αρχή, να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, προσβλέποντας σε καλύτερες μέρες για την τοπική επιχειρηματικότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε και θα πετύχουμε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου