Αποζημίωση 40.000 ευρώ για ιατρικό λάθος στο Νοσοκομείο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2017-12-02, 11:36:23
Αποζημίωση 40.000 ευρώ για ιατρικό λάθος στο Νοσοκομείο Βόλου

Αποζημίωση 40.000 ευρώ για ιατρικό λάθος θα πληρώσει το Νοσοκομείο Βόλου, σε ασθενή που κατέθεσε αγωγή εναντίον του νοσηλευτικού Ιδρύματος, ο οποίος έχασε την όραση από το αριστερό του μάτι. Η δικαστική περιπέτεια για το Αχιλλοπούλειο ξεκίνησε από το 2005 και τελεσιδίκησε πρόσφατα μετά την απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Λάρισας.

Το 2005, εργατοτεχνίτης κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών τραυματίστηκε στο αριστερό του μάτι. Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε εναντίον του Νοσοκομείου, διεκδικώντας αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη, μία μέρα μετά το ατύχημα μετέβη στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου και εξετάστηκε από γιατρό γενικής ιατρικής, ο οποίος διέγνωσε τραυματισμό του κερατοειδούς.

Ο γιατρός συνέστησε τη χορήγηση ειδικής αλοιφής και σταγόνων, και ζήτησε από τον ασθενή να επιστρέψει στο Αχιλλοπούλειο για επανέλεγχο την επόμενη μέρα. Ο ασθενής σύμφωνα με τα όσα επισημαίνονται στην αγωγή που εκδικάστηκε, διακομίσθηκε δύο μέρες μετά στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και υποβλήθηκε σε ειδική επέμβαση εξαιτίας αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς.

Με την αγωγή που κατέθεσε, διεκδικούσε αποζημίωση 200.000 ευρώ από το Νοσοκομείο Βόλου. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου αρχικά διόρισε πραγματογνώμονα προκειμένου να συντάξει σχετική έκθεση επί του συμβάντος.  Το 2014 εκδόθηκε απόφαση που έκανε αποδεκτή εν μέρει την αγωγή του ασθενή, υποχρεώνοντας το Νοσοκομείο να καταβάλει στον ενάγοντα το ποσό των 70.000 ευρώ.

Το Αχιλλοπούλειο όπως είχε το δικαίωμα, άσκησε έφεση. Η απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Λάρισας εκδόθηκε πρόσφατα, κάνοντας επίσης εν μέρει δεκτή την έφεση, ενώ το Νοσοκομείο είναι πλέον υποχρεωμένο να καταβάλει στον εφεσίβλητο το ποσό των 40.000 ευρώ.

Το δικαστήριο αναγνώρισε πως ο ειδικευόμενος γιατρός γενικής ιατρικής δεν προέβη στις ενδεδειγμένες ενέργειες με βάση την επιστήμη της Οφθαλμολογίας, και δεν ειδοποίησε, ως όφειλε ως ειδικευόμενος, τον ειδικό για την πάθηση ιατρό, με αποτέλεσμα να προκαλέσει με τις παραλείψεις του επιδείνωση της υγείας του ασθενή, η οποία οδήγησε σε μη αναστρέψιμη βλάβη.

 

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
1
=