ΤΟΠΙΚΑ

Περιοδεία Π. Μαρκάκη στο Πήλιο

περιοδεία-π-μαρκάκη-στο-πήλιο-491065

Ο τουρισμός και η προβολή των τοπικών χαρακτηριστικών του νομού από τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και η βελτίωση των υποδομών των παραλιακών οικισμών του Πηλίου, ήταν τα θέματα στα οποία εστίασε στη διάρκεια των επισκέψεών του στην Άνω και Κάτω Γατζέα, τα Λεχώνια και τα Καλά Νερά, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας με τον συνδυασμό «Ελεύθεροι Θεσσαλοί», βουλευτής ΛΑΟΣ, Παύλος Μαρκάκης.

Στην Κάτω Γατζέα και τα Καλά Νερά, εκείνο που απασχόλησε ήταν το θέμα του τουρισμού. Ο κ. Παύλος Μαρκάκης σημείωσε πως θα μεριμνήσει ώστε η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας να προωθήσει άμεσα τα αιτήματά τους και πρόσθεσε πως συμμερίζεται την αναγκαιότητα η περιβόητη παράκαμψη των Λεχωνίων να αποτελέσει πραγματικότητα.

Στην Άνω Γατζέα και τα Λεχώνια, κάτοικοι και επιχειρηματίες με τους οποίους συναντήθηκε εμφανίστηκαν ιδιαίτερα προβληματισμένοι με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», σημειώνοντας πως φοβούνται ότι με το νέο χωροταξικό σχεδιασμό η περιοχή τους θα υποβαθμιστεί.

Ο κ. Μαρκάκης υπενθύμισε πως με προσωπική του παρέμβαση στον υπουργό Εσωτερικών είχε ζητήσει τη δημιουργία δύο δήμων στο κεντρικό Πήλιο, επισημαίνοντας αυτούς ακριβώς τους κινδύνους.

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Παύλος Μαρκάκης δεσμεύτηκε προς τους κατοίκους ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που θα προκύψουν μέσω της νέας περιφέρειας.

Ο κ. Μαρκάκης περιόδευσε ακόμη σε Μηλίνα, Λαύκο και Αργαλαστή. Οι κάτοικοι του νοτίου Πηλίου και ειδικότερα της Μηλίνας θεωρούν ως επιτακτική ανάγκη τη δημιουργία περιφερειακού δρόμου, ενώ οι επαγγελματίες παραπονέθηκαν εξάλλου για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της χάραξης παραλιακού μετώπου από την Άφησσο προς τη Μηλίνα.

Ο κ. Παύλος Μαρκάκης αναγνώρισε την σημασία αυτού του έργου, το οποίο εκτός των άλλων συντομεύει τη διαδρομή κατά 15 χιλιόμετρα, ενώ όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «θα βγάλει το Νότιο Πήλιο από την απομόνωση».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου