ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει «παράθυρο» για την κρουαζιέρα στον Βόλο

ανοίγει-παράθυρο-για-την-κρουαζιέρ-213951

Πρωταγωνιστικό ρόλο στα ευρωπαϊκά δρώμενα της κρουαζιέρας αναλαμβάνει το λιμάνι του Βόλου, και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή που η κρουαζιέρα χρειάζεται τόνωση περισσότερο από ποτέ, μετά τα μεγάλα «χτυπήματα» που δέχτηκε λόγω της εξελίξεων στην Τουρκία.

Στη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Medcruise, του φορέα των λιμένων της Μεσογείου, την Τρίτη στη Βαρκελώνη, η Medcruise ανέθεσε σε κάθε μέλος της συγκεκριμένο έργο.

Στο λιμάνι του Βόλου ανατέθηκε η συνεχής παρακολούθηση και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά δρώμενα που αφορούν στον τομέα της κρουαζιέρας και τα συναφή θέματα με αυτή.

Το λιμάνι του Βόλου λοιπόν, εκ μέρους των συνολικά 69 λιμανιών της Medcruise, και φυσικά και για λογαριασμό του ιδίου, θα ομιλεί απευθείας με ανθρώπους που οργανώνουν διεθνώς την κρουαζιέρα, με πλοιοκτήτες, μεγάλους tour operator.

Θα συμμετέχει στο φόρουμ ευρωπαϊκών λιμένων, σε διοργανώσεις για την κρουαζιέρα σε όλη την Ευρώπη, σε εκδηλώσεις της Ένωσης Πλοιοκτητών Κρουαζιέρας, θα είναι στο κέντρο όλων των εξελίξεων.

«Στόχος και επιδίωξή μας είναι από αυτή τη θέση να υπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα της Medcruise και φυσικά του λιμανιού μας», ανέφερε ερωτηθείς σχετικώς ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το λιμάνι του Βόλου εκτιμάται ότι βρίσκεται στην πλέον κατάλληλη θέση ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση των διεκδικήσεών του. «Μπορούμε να προωθήσουμε την κρουαζιέρα στον Βόλο βάζοντάς τη σε άλλη τροχιά. Να εντάξουμε το λιμάνι σε εναλλακτικές διαδρομές. Να το συνδέσουμε με άλλα λιμάνια με τη λεγόμενη πολυτελή ή πολυήμερη κρουαζιέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυριδόπουλος.

Η Μedcruise έχει ως μέλη της αποκλειστικά λιμάνια. Ιδρύθηκε πριν από 21 χρόνια και μάλιστα στα ιδρυτικά μέλη περιλαμβάνεται το λιμάνι μας, τότε με φορέα διοίκησης το Λιμενικό Ταμείο.

Σήμερα έχει φτάσει να έχει μέλη 69 μεσογειακούς λιμένες και μετέχει ως Ένωση σε όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρουμ για τα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των λιμένων και των υποδομών τους ως προς την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων, και παρέχει συνδρομή μέσω συμβούλων και τεχνικής υποστήριξης σε κάθε λιμάνι-μέλος της που θα το αιτήσει.

Παράλληλα, τα μέλη του ΔΣ ασχολούνται καθένα και με συγκεκριμένο τομέα, και συντονίζουν τις ενέργειές τους μέσω της Γραμματείας της Ένωσης, δεδομένου ότι σήμερα τα θέματα που απασχολούν τα λιμάνια/προορισμούς κρουαζιέρας εκτείνονται σε ένα πολύ ευρύ φάσμα, από το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη, μέχρι τη δημιουργία υποδομών για την εξυπηρέτηση των επιβατών με ειδικές ανάγκες, και από το θέμα της παραλαβής και διαχείρισης των απορριμμάτων και αποβλήτων που παράγονται από τα πλοία μέχρι την ποιοτική αναβάθμιση των καυσίμων, ώστε να μειωθούν οι εκπομπές βλαπτικών για την ατμόσφαιρα ρύπων.

Στη σύσκεψη του φορέα στη Βαρκελώνη συζητήθηκε αναλυτικά η συνολική κατάσταση και τα δεδομένα που συνθέτουν την εικόνα της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, και στη συνέχεια ανατέθηκε έργο σε κάθε ένα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου