ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές του 6ου Γυμνασίου Βόλου στην ΕΒΟΛ

μαθητές-του-6ου-γυμνασίου-βόλου-στην-εβ-214180

Οι μαθητές της Β΄ τάξης του 6ου Γυμνασίου Βόλου οι οποίοι συνοδεύονταν από τον διευθυντή του σχολείου, κ. Δημοσθένη Τριανταφύλλου και τις εκπαιδευτικούς Βασιλική Ζαγόρη και Βασιλική Πατσαρούχα έγιναν χθες Πέμπτη δεκτοί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συνεταιριστικής Γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ.

Η υπεύθυνη χημικός της βάρδιας, κ. Ιωάννα Λαϊνά, αρχικά μίλησε στα παιδιά για την ιστορία του εργοστασίου και κατόπιν για τις φάσεις που περνάει το γάλα από τη στιγμή που παραλαμβάνεται από τον παραγωγό μέχρι να καταλήξει στα ράφια των πωλητηρίων, για τα προϊόντα και την ποιότητά τους, τη συνεργασία με τους κτηνοτρόφους της περιοχής, την καλλιέργεια βιολογικών ζωοτροφών, την επεξεργασία των αποβλήτων καθώς και για το εργατικό δυναμικό της μονάδας.

Ακολούθησε πέρασμα από το Χημείο, τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και τα μηχανήματα: κορυφολόγο, ομογενοποιό, αποσμωτή και παστεριωτή που χρησιμοποιούνται για τις διάφορες φάσεις, τον έλεγχο που γίνεται πριν την τυποποίηση και την τελική διάθεση.

Η διδακτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με απάντηση στις ερωτήσεις – απορίες των μαθητών, προσφορά φρέσκου σοκολατούχου γάλακτος και κούπας με το λογότυπο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου