ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση Ν. Χουντή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το έργο στην Καραμπατζάκη

ερώτηση-ν-χουντή-στην-ευρωπαϊκή-επιτρ-215215

Ερώτηση κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, με θέμα “κατάργηση έργου ανάπλασης προγράμματος LIFE από τον Δήμο Βόλου”.

Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής αναφέρει: “Εντονες αντιδράσεις σε κατοίκους και συλλογικότητες του Δήμου Βόλου έχει προκαλέσει η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να καταργήσει το έργο ανάπλασης της οδού Καραμπατζάκη στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου.

Με δεδομένο ότι:

Το έργο ανάπλασης είχε χρηματοδοτηθεί στα πλαίσια του προγράμματος LIFE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ( κωδ. Έργου : LIFE 93 ENV/GR/004518)

Σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΟΚ) αριθ.1973/92 του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 1992 άρθρο 11 « Η Επιτροπή μπορεί να μειώσει, να αναστείλει η να ανακτήσει το ποσό της χρηματοδοτικής ενίσχυσης υπέρ μιας δράσης εάν διαπιστώσει κατάχρηση η ένα προκύψει ότι χωρίς να έχει ζητηθεί η έγκριση της Επιτροπής, η δράση έχει υποστεί σημαντική τροποποίηση ασυμβίβαστη με το είδος η με τις προϋποθέσεις εφαρμογής της εν λόγω δράσης».

Επειδή δεν προβλέπεται ελάχιστη περίοδο ισχύος του εν λόγω άρθρου,.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Υποχρεούται ο Δήμος Βόλου να ενημερώσει την Επιτροπή για τις παρεμβάσεις που προτίθεται να κάνει στο εν λόγω έργο;

Αν ναι, έχει ενημερωθεί και έχει στη διάθεση της όλες τις απαραίτητες μελέτες που αποδεικνύουν την αναγκαιότητα υλοποίησης αυτών των παρεμβάσεων;

Τι προτίθεται να πράξει;”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου