ΤΟΠΙΚΑ

Σεφ με απόθεμα ψυχής

σεφ-με-απόθεμα-ψυχής-215393

Γεύμα αγάπης με την υπογραφή των «Μαγείρων χωρίς σύνορα» θα προσφερθεί την ερχόμενη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στο «Δος ημίν σήμερον» του μητροπολιτικού ναού Αγίου Νικολάου Βόλου. Ομάδα σεφ από τον Βόλο και άλλες περιοχές, μέλη της Ομοσπονδίας Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος, θα παρασκευάσουν εθελοντικά το κυριακάτικο γεύμα αγάπης, που περιλαμβάνει τηγανητό ψάρι με πατάτες φούρνου, αρακά λαδερό, σαλάτα μαρούλι και χαλβά σιμιγδαλένιο για επιδόρπιο, λόγω νηστείας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι σεφ που θα παρασκευάσουν το γεύμα αγάπης, θα βρίσκονται στον χώρο του «Δος ημίν» από τις 8.30 έως τις 11.30 το πρωί της Κυριακής, προκειμένου να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους για το κοινό καλό.

«Ψυχή» της προσπάθειας στον Βόλο και τοπικά υπεύθυνο μέλος είναι ο σεφ Δημήτρης Καλιάκης, ο οποίος διαθέτει περγαμηνές και επαγγελματική εμπειρία δεκαπέντε ετών στον τομέα της υψηλής γαστρονομίας. Εργάζεται ως σεφ σε μεγάλη τουριστική μονάδα στην Κω, στη διάρκεια της σεζόν, και παράλληλα προσφέρει με προθυμία τις υπηρεσίες του, συνδράμοντας κάθε εθελοντική πρωτοβουλία.

Αναφερόμενος στη μεγάλη προσπάθεια και τη δράση στο «Δος ημίν», επεσήμανε ότι: «Προσφέρουμε εθελοντικά τις υπηρεσίες μας, με πρώτες ύλες χορηγούμενες από επιχειρήσεις της περιοχής. Μαγειρεύουμε για τους ανθρώπους οι οποίοι σιτίζονται από την Εκκλησία, και στη συνέχεια θα προγραμματίσουμε και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες».

Οι «Μάγειρες χωρίς σύνορα» διοργανώνουν ή συμμετέχουν σε γεύματα αγάπης ανά την Ελλάδα, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, Μητρόπολη, δήμο, Περιφέρεια, συλλόγους κλπ. Η συγκεκριμένη εθελοντική ομάδα, μαζί με τους σεφ και τις λέσχες της Ομοσπονδίας, δρα άμεσα, όπου υπάρχει ανάγκη, προετοιμάζοντας γεύματα για όσους έχουν ανάγκη, με τη χορήγηση πρώτων υλών από επιχειρήσεις. Γι’ αυτό τον λόγο δημιουργήθηκε από κοινού η ομάδα «Γεύμα αγάπης», που ανοίγει και στον Βόλο τον κύκλο προσφοράς. Η δράση της ομάδας ξεκίνησε το 2013 από την Κάλυμνο και συνεχίστηκε στην Κω, την Αθήνα, τα Γιάννενα, την Καλαμάτα και πρόσφατα στη Μάνδρα Αττικής, όπου παρασκευάστηκαν και προσφέρθηκαν 350 γεύματα στους πλημμυροπαθείς.

Όλα τα μέλη της ομάδας συμμετέχουν αφιλοκερδώς, βιώνοντας τη χαρά της προσφοράς ανθρώπου προς άνθρωπο, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Καλιάκης, επόμενος στόχος είναι η συμμετοχή και σε άλλες φιλανθρωπικές και εθελοντικές δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη του Βόλου. «Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες και υπάρχουν συνάνθρωποί μας οι οποίοι έχουν πραγματικά ανάγκη. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκες, δεν έχουν σπίτι κι αποφασίσαμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας δωρεάν, για να τους δώσουμε χαρά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου