ΤΟΠΙΚΑ

«Δραπέτευσε» ποσότητα τσιμέντου από την ΑΓΕΤ

δραπέτευσε-ποσότητα-τσιμέντου-από-491356

Ολιγόλεπτη βλάβη σε σιλό φόρτωσης τσιμέντου σημειώθηκε στην ΑΓΕΤ με αποτέλεσμα τη διαφυγή ποσότητας τσιμέντου στην περιοχή σάκκευσης.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Νομαρχίας Μαγνησίας ενημερώθηκε χθες νωρίς το πρωί από την ΑΓΕΤ, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τη Νομαρχία στην εταιρία, για την ύπαρξη βλάβης σε σιλό φόρτωσης τσιμέντου.

Κλιμάκιο υπαλλήλων της Υπηρεσίας μετέβη άμεσα στη μονάδα για τη διενέργεια αυτοψίας.

Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για βλάβη και δεν υπήρξε θέμα παράβασης των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του εργοστασίου. Συγκεκριμένα έγινε αποκόλληση θυρίδας (καπάκι) από σιλό φόρτωσης τσιμέντου, μετά από εργασίες συντήρησης, λόγω εισροής υδάτων στο σιλό.

Η βλάβη είχε ως αποτέλεσμα τη διαφυγή μικρής ποσότητας υλικού από τον πυθμένα μικρού μεταλλικού σιλό στην περιοχή της σάκκευσης, μέσα στο κτήριο, αλλά κάποια ποσότητα διέφυγε από τα παράθυρά του με αποτέλεσμα τη διάχυση σκόνης γύρω από το κτήριο.

Έγινε άμεση διακοπή της λειτουργίας του σιλό και το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με τη χρήση εξοπλισμού αντιρρύπανσης. Η αντινομάρχης

Περιβάλλοντος Νατάσα Οικονόμου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση της υπηρεσίας όσον αφορά στο περιστατικό.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου