ΤΟΠΙΚΑ

Διμέτωπη επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Θ. Νάκο και Μ. Καρρά

διμέτωπη-επίθεση-πασοκ-σε-θ-νάκο-και-μ-851206

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες το τοπικό ΠΑΣΟΚ “βάζοντας” στο στόχαστρο τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο, με αφορμή την απάντησή του στις καταγγελίες περί τοπικής διαπλοκής και για το σκάνδαλο των ομολόγων που είχε κάνει η βουλευτής Ροδούλα Ζήση σε συνέντευξη μαζί με τη Νομαρχιακή Επιτροπή.
Με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας καταγγέλλεται ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θανάσης Νάκος ότι “υπεκφεύγει” και δεν μιλάει επί της ουσίας για τα όσα αποδίδονται περί αδιαφάνειας στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τόσο πανελλαδικά, όσο και τοπικά και επισημαίνει με νόημα ότι “ο κ. Υφυπουργός θα πάρει το μάθημά του στις εκλογές που έρχονται…”
Σε δεύτερη ανακοίνωσή της η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας επικρίνει τη Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Μαρία Καρρά με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της για το ΕΣΥ και την καλεί “αντί να κάνει κομματική προπαγάνδα, να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες που θα αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες της Μαγνησίας”.

“Ο κ. Νάκος θα πάρει το μάθημά του…”
“Μνημείο υποκρισίας και υπεκφυγής αποτελούν οι δηλώσεις του Υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου και των δύο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία,”. Αυτό υπογραμμίζεται από το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας., όπου επισημαίνονται ακόμη τα εξής :
Αντί να απολογηθούν για τα όσα βαρύνουν την Κυβέρνησή τους με αοριστολογίες και ψεύδη, επιχειρούν να συγκαλύψουν την πραγματική αλήθεια για τα όσα συμβαίνουν στο Νομό Μαγνησίας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Υφυπουργός Εσωτερικών επιμένει από το ρόλο του “Μαγνησιάρχη” που διεκδικεί για τον εαυτό του με υποδείξεις και νουθεσίες να μεταθέτει τις ευθύνες σε όλους τους άλλους, εκτός από τον εαυτό του και το Κυβερνητικό σχήμα στο οποίο συμμετέχει.
Καμία κουβέντα για την “ταμπακιέρα” από τον κατά τα άλλα λαλίστατο κ. Νάκο, που θυμίζοντας άλλες εποχές, κόβει κορδέλες σε δρόμους και καλντερίμια, δεν λέει όμως κουβέντα για το έργο του Περιφερειακού που έχει βαλτώσει, για τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου που τρία χρόνια τώρα δεν έχει λειτουργήσει, για τον Ταμιευτήρα της Κάρλας που καρκινοβατεί με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες κυβικά νερού σε μία δύσκολη περίοδο για τη λειψυδρία…
Ο κ. Νάκος δεν είπε ούτε μια λέξη για το σύστημα αδιαφάνειας που δημιουργήθηκε από την κυβέρνησή του, από το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Απασχόλησης και τις κομματικά διορισμένες διοικήσεις των Ταμείων και το οργανωμένο σχέδιο που οδήγησε στην λεηλασία των αποθεματικών εικοσιτεσσάρων τουλάχιστον Ταμείων.
Όπως και ο “ομογάλακτός του υπουργός Απασχόλησης και πάλαι πότε λοχαγός… Σάββας Τσιτουρίδης” επιμένει να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη. Επιχειρεί να κουκουλώσει για μία ακόμη φορά την αλήθεια, μεταθέτει τις ευθύνες και προχωρά σε συμψηφισμούς.
Προφανώς δεν διδάχτηκε από το πάθημά του ως αρμόδιος Υφυπουργός, από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές που οι πολίτες της Μαγνησίας καταδίκασαν την αλαζονεία της εξουσίας.
Θα πάρει το μάθημά του οσονούπω….”

“Όχι στην κομματική προπαγάνδα για το Ε.Σ.Υ…”
“Λίγο αργά θυμήθηκε η Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αναφέρει η Ν.Ε στην ανακοίνωσή της με αφορμή τις δηλώσεις της κ. Μαρίας Καρρά για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Θα περίμενε κανείς από την ίδια, έχοντας αναλάβει ένα τόσο νευραλγικό πόστο, αντί να προβαίνει σε διαπιστώσεις, να έχει ήδη έτοιμο ένα σχέδιο δράσης βάσει του οποίου θα επιχειρούσε την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.
Αντί αυτού επιμένει τις τελευταίες μέρες σε δηλώσεις που αν μη τι άλλο, αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και ενισχύουν το αίσθημα ανασφάλειας του Πολίτη. Χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα από αυτούς σήμερα βρίσκονται στις θέσεις ευθύνης.
Αντί να απαξιώνουν το προσωπικό και το Σύστημα Υγείας θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να το κάνουν καλύτερο. Σε αυτές τις θέσεις άλλωστε διορίστηκαν για να υπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον και όχι να κάνουν κομματική προπαγάνδα.
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) αποτελεί κατάκτηση του Ελληνικού Λαού.
Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στον Τομέα της Υγείας. Το ΕΣΥ – 20 χρόνια πριν – έδωσε την ελπίδα της χειραφέτησης της περίθαλψης από το βραχνά της υποταγής σε ιδιοτελή συμφέροντα.
Σήμερα, θα έπρεπε ο στόχος να είναι η ολοκλήρωση του οράματος του ΕΣΥ μέσα από την αναβάθμιση και την ποιότητα των υπηρεσιών.
Δυστυχώς όμως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και όσοι την υπηρετούν πιστά εξαντλούν το μεταρρυθμιστικό τους ζήλο στη μείωση του αριθμού των ΔΥΠΕ.
Δεν αντιμετωπίζονται έτσι οι παθογένειες του συστήματος. Χρειάζονται ριζικές τομές, προσαρμογή του Συστήματος στις νέες υγειονομικές, επιστημονικές και τεχνολογικές συνθήκες και πλαισίωσή του με δομές, που θα του δώσουν τη δυνατότητα να λειτουργεί ως ενιαίο σύνολο και να είναι ανοιχτό στην κοινωνία. Τρανό παράδειγμα “κυβερνητικής ακινησίας…” το Νοσοκομείο Βόλου, που λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο και τις άοκνες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Οι σοβαρές ελλείψεις μη ιατρικού προσωπικού, κυρίως νοσηλευτικού, καθώς και οι ατέλειες στο σύστημα διοίκησης και διαχείρισης αποτελούν εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι και θα αγωνιστούμε προς αυτή την κατεύθυνση.”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου