ΤΟΠΙΚΑ

Καθυστερεί το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας

καθυστερεί-το-πρόγραμμα-της-ενισχυτι-217537

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επισημαίνοντας την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος της ενισχυτικής διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2017-2018.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας τονίζει ότι “έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τα μαθήματα της Πρόσθετης Ενισχυτικής Διδασκαλίας δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει. Αν και με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που εκδόθηκε την 1η Αυγούστου 2017, εγκρίθηκε η δαπάνη για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ακόμη εκκρεμεί η υλοποιήσή του.

Την ίδια στιγμή, πολυάριθμα είναι τα αιτήματα των μαθητών και των γονέων τους για την έναρξη των μαθημάτων, προς τους διευθυντές των σχολείων. Εξάλλου, το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα τόσο για τους ίδιους τους μαθητές όσο και τους γονείς, που αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους φροντιστηριακά μαθήματα, λόγω οικονομικής κρίσης. Επίσης, το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι χρειάζονται εντατική προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Είναι ανεπίτρεπτο να μην εντάσσονται τα παιδιά στο πρόγραμμα από νωρίς, δεδομένου ότι η εγκριτική απόφαση έχει εκδοθεί από τον Αύγουστο του 2017.

Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων της πρόσθετης διδακτικής στήριξης, δεν θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο να κοντεύουν να φθάσουν τα Χριστούγεννα για να ξεκινήσουν τα μαθήματα. Απόρροια αυτής της καθυστέρησης είναι να μην υπάρχει μια ακολουθία ανάμεσα στην ύλη των σχολικών μαθημάτων και αυτή της ενισχυτικής διδασκαλίας. Επίσης, καταστρατηγείται ο ρόλος της διδακτικής στήριξης που είναι η βοήθεια των μαθητών στη διαδικασία της μάθησης, με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσης και της προόδου τους”.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό, για το πότε επιτέλους θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας, ενώ συγχρόνως, τονίζει ότι, η αδικαιολόγητη καθυστέρηση, που παρατηρείται στην έναρξη του προγράμμματος, ουσιασικά οδηγεί στην κατάργηση του θεσμού, καθώς κλωνίζεται η εμπιστοσύνη των παιδιών και των κηδεμόνων τους απέναντι στην αποτελεσματικότητά του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου