ΤΟΠΙΚΑ

17 εκατ. ευρώ ταμείο ο Δήμος Βόλου

17-εκατ-ευρώ-ταμείο-ο-δήμος-βόλου-217853

Χρηματικό ποσό ύψους 17.236.419,50 ευρώ υπήρχε στα ταμεία του Δήμου Βόλου έως τέλος του 2016, σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό της δημοτικής αρχής. Η οικονομική εικόνα των ταμείων του δήμου, όπως άλλωστε επεσήμανε και ο ορκωτός λογιστής κατά τη συζήτηση του ισολογισμού, είναι κάθε χρόνο και καλύτερη, με αύξηση των εσόδων και μείωση των εξόδων.

Όπως προκύπτει, από τον απολογισμό τα έσοδα ανήλθαν για το 2016 στα 75,5 εκατ. ευρώ και τα έξοδα περιορίστηκαν στα 58,1 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο στα ταμεία υπάρχει «τρύπα» 268.000 ευρώ, που έχει καταλογισθεί εναντίον του πρώην ταμία, σε βάρος του οποίου έχουν κινηθεί και νομικές διαδικασίες.

Τον απολογισμό και τον ισολογισμό που ήρθαν προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, καταψήφισαν οι μειοψηφίες.

Η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου χαρακτήρισε πλασματική την εικόνα των ταμειακών διαθέσιμων, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για αδυναμία παραγωγής έργου, και εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για την τρύπα στο ταμείο.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλης Νάνος, καταψήφισε οικονομικό απολογισμό και ισολογισμό, τονίζοντας ότι ο δήμος δεν δίνει χρήματα από τα 17 εκατ. ευρώ προς την κατεύθυνση της αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, ούτε διεκδικεί έργα.

Ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχάλης Μιτζικός, εστίασε στο ζήτημα του ταμειακού ελλείμματος.

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», είπε για το ταμειακό έλλειμμα ο εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου Θάνος Θεοδώρου, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή το ανακάλυψε, το αποκάλυψε και κίνησε τις διαδικασίες, μέχρι σήμερα που το θέμα βρίσκεται στην ελληνική δικαιοσύνη. Για το θέμα των απευθείας αναθέσεων ανέφερε ότι η χρηστή διοίκηση του δήμου φαίνεται στα νούμερα και στη μείωση των εξόδων, ενώ για τα λαμπάκια τον προέτρεψε να σταματήσει τους λαϊκισμούς και να ασχοληθεί με πιο σοβαρά ζητήματα. «Εχετε γίνει γραφικός και μεγάλος λαϊκιστής», του είπε, για να απαντήσει ο κ. Μιτζικός ότι δεν θα φιμωθεί.

«Το χρίσμα δεν θα το πάρετε μην ανησυχείτε», αποκρίθηκε ο κ. Θεοδώρου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου