ΤΟΠΙΚΑ

«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο»

οι-ευθύνες-έχουν-ονοματεπώνυμο-491528

Με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο δρόμο των Τεμπών, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας, που επισκέφτηκε χθες το σημείο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκτιμούμε ότι πρέπει να καταβληθεί, κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε μετά από την έγκαιρη και τεκμηριωμένη αξιολόγηση των αιτίων της βραχόπτωσης, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία. Οι πολίτες έχουν ανάγκη αφενός να αισθάνονται ασφαλείς στις διακινήσεις τους και να μην επιβαρύνεται περαιτέρω η κίνηση σε αστικές περιοχές, που επιβαρύνθηκαν όπως είναι γνωστό με το παραπάνω το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αυτή την ώρα χρειάζονται έργα και όχι δηλώσεις, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Παράλληλα οι δημόσιες δηλώσεις όλων μας θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από αυτοσυγκράτηση. Όποιος σπέρνει ανασφάλεια στους πολίτες, για να καλύψει τη δική του εκλογική ανασφάλεια, δεν προσφέρει υπηρεσίες ούτε στην τοπική κοινωνία, ούτε στους επαγγελματίες της περιοχής.

Αμείλικτο προκύπτει το ερώτημα: Δεν αποτελεί συμβατική υποχρέωση της κατασκευάστριας εταιρίας, η ασφαλής διέλευση οχημάτων και πολιτών από το επίμαχο σημείο; Προφανώς και αποτελεί. Στην πράξη όμως δεν τηρείται. Και ενώ η Εταιρεία είναι ανακόλουθη ως προς τις υποχρεώσεις της που έχουν να κάνουν με το κορυφαίο ζήτημα της ασφάλειας, πρόλαβε να επιβάλει αυξήσεις στην τιμή των διοδίων για ένα έργο ανύπαρκτο για την ώρα. Οι ευθύνες όμως είναι κυρίως πολιτικές, έχουν συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο και βαρύνουν την προηγούμενη Κυβέρνηση. Και αυτό το γνωρίζουν οι πολίτες».

Επίσκεψη στον Τύρναβο

Τον Τύρναβο επισκέφτηκε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας. Αρχικά, ο κ. Παπατόλιας επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά της περιοχής, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παραγωγούς και πολίτες.

Ακολούθησε σύσκεψη στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής, όπου εξετάστηκαν σειρά θεμάτων όπως το θέμα της εισόδου της πόλης και η σύνδεσή της με την εθνική οδό, της ανακατασκευής της ιστορικής γέφυρας που βρίσκεται στην είσοδο του Τυρνάβου και σήμερα βρίσκεται υπό κατάρρευση, αφού έγιναν με εξαιρετικά πρόχειρο τρόπο οι όποιες παρεμβάσεις σε αυτή.

Εξετάστηκαν επίσης τα θέματα των Ρομά και της ομαλής ένταξής τους στην κοινωνία με πρώτο αυτό της εκπαίδευσης των παιδιών, συζητήθηκε η αναγκαιότητα της κατασκευής σύγχρονων σχολικών υποδομών στην εκπαίδευση, καθώς και το θέμα του πολεοδομικού σχεδιασμού, που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον κ. Παπατόλια στη νέα αιρετή Περιφέρεια, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο της σύσκεψης.

Συναντήσεις Δημ. Μεργιαλή

Η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, η αναδιάρθρωση καλλιεργειών στο Πήλιο, η ορθολογική διαχείριση των υδάτων του Πηλίου και οι συνδυασμένες πολιτικές αξιοποίησης πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου τέθηκαν επί τάπητος στις συναντήσεις που είχε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δημήτρης Μεργιαλής με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και τους αγροτικούς συλλόγους Πουρίου, Ζαγοράς και Μακρυράχης.

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα τον πρωτογενή τομέα με κύριο θέμα την αναδιάρθρωση καλλιεργειών στο Πήλιο που έχει σαν βάση τη μηλιά όπως επίσης στα προβλήματα της μικροκαρπίας και το μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων του Πηλίου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου