ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΠΕΔΥ Βόλου σήμερα από τις συνταξιουχικές οργανώσεις

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-στο-πεδυ-βό-219753

Πανσυνταξιουχική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα του ΠΕΔΥ στο Βόλο (πρώην ΙΚΑ), διοργανώνουν σήμερα Δευτέρα στις 11 το πρωί, οι συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας.

«Είμαστε κόστος για το μεγάλο κεφάλαιο και προσπαθούν να ξεφορτωθούν με κάθε τρόπο όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος του. Η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, το φόρτωμα των βαρών της περίθαλψης στις πλάτες των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων προχωρά με γρήγορα βήματα. Μας οδηγούν ολοταχώς στο «όποιος έχει να πληρώσει θα επιβιώσει». Μετά την οικονομική, προωθούν τη φυσική εξόντωσή μας. Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και παλεύουμε χωρίς σταματημό για την απόκρουση και ανατροπή της», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας.

Οι οργανώσεις διεκδικούν δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα υγείας – περίθαλψης, κατάργηση σε κάθε ιδιωτικοποίηση, άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Κατάργηση των εισφορών για την υγεία. Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής. Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων, που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Την χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου