ΤΟΠΙΚΑ

Υπογραφές χέρι – χέρι για το λιμάνι του Πλατανιά

υπογραφές-χέρι-χέρι-για-το-λιμάνι-του-220550

Πρωτοβουλίες υπέρ της κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου στον Πλατανιά, αναλαμβάνουν κάτοικοι, επαγγελματίες και δήμος Νοτίου Πηλίου μέσω της τουριστικής επιτροπής. Στόχος η δημιουργία ενός ισχυρού μετώπου απέναντι στους αντιδρώντες στο έργο, που υποστηρίζουν ότι θα καταστρέψει το φυσικό κάλλος της περιοχής και θα υποβαθμίσει το περιβάλλον.

Το παραπάνω αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Νοτίου Πηλίου, την περασμένη Πέμπτη. Το αλιευτικό καταφύγιο ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην επιτροπή, με επαγγελματίες της περιοχής να τάσσονται ομόφωνα υπέρ της υλοποίησής του.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Νασιόπουλο, αυτή τη στιγμή οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και ο Δήμος είναι σε αναμονή χρηματοδοτικού προγράμματος, στο πλαίσιο του οποίου θα μπορέσει να ενταχθεί η επένδυση, που αναμένεται αφενός να θωρακίσει την περιοχή από τα καιρικά φαινόμενα, αφετέρου να την αναπτύξει τουριστικά και οικονομικά.

Όπως αποφασίστηκε ο εξωραϊστικός σύλλογος σε συνεργασία με το Δήμο και την τουριστική επιτροπή, θα ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών υπέρ του έργου χέρι – χέρι στο δήμο, αλλά και διαδικτυακά.

Παράλληλα, θα οργανωθεί ενημερωτική συγκέντρωση για το έργο, στην οποία θα κληθούν να μιλήσουν φορείς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου