ΤΟΠΙΚΑ

Φέουδο του κράτους οι ΔΕΚΟ

φέουδο-του-κράτους-οι-δεκο-851206

Οι ΔΕΚΟ θεωρούνται φέουδα του κομματικού κράτους και των αλληλοσυγκρουόμενων υπουργών, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του κόμματός του, κεντρικό θέμα της οποίας ήταν η κατάσταση των ΔΕΚΟ.
Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι γίνεται προσπάθεια ελέγχου όχι μόνο του δημοσίου, αλλά και του ιδιωτικού χώρου, με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις για τη διευθέτηση συμφερόντων.
Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι οι ΔΕΚΟ είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας και αποτελούν ουσιώδες τμήμα του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε ότι χάρη στις προσπάθειες και τα μέτρα που έλαβαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2004, είχαν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μεγάλα θέματα των ΔΕΚΟ και αυτές σημείωναν θετική, ανοδική και κερδοφόρα πορεία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι τα τελευταία τρία χρόνια σημειώνεται αρνητική πορεία στις ΔΕΚΟ, η οποία έχει επιπτώσεις και στην εθνική οικονομία και στον πολίτη, παράλληλα δε, δεν υπάρχει παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, αλλά αυξάνει το κόστος για την οικογένεια με νέα βάρη.
Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο θέμα των ομολόγων και σημείωσε ότι ο έλληνας πολίτης αντιλαμβάνεται και συνειδητοποιεί το βάθος της νοοτροπίας και της πρακτικής της ΝΔ, όπως αυτή εκφράζεται και στην υπόθεση αυτή, την οποία χαρακτήρισε ως “λεηλασία των ταμείων”.
Η κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της επιχειρεί να συγκαλύψει την υπόθεση, πράγμα που δεν μπορεί και δεν πρόκειται να επιτύχει, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο Γ. Παπανδρέου είπε επίσης ότι με το σύνολο της πολιτικής τους υποθηκεύουν την οικονομία, το οικογενειακό εισόδημα και τους θεσμούς πρόνοιας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι σε αντίθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ, της οποίας μόνο κίνητρο είναι το κομματικό της συμφέρον, για το ΠΑΣΟΚ το κέντρο βάρους είναι η ανάπτυξη της οικονομίας με δίκαιη αναδιανομή, που έχει ως σκοπό την βελτίωση της οικονομικής θέσης της ελληνικής οικογένειας.
Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι χρειάζεται εκστρατεία όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ώστε να εμπεδωθεί το νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης του Κινήματος με το λαό και υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίος ο αγώνας εναντίον της διαφθοράς που εκδηλώνεται παντού και όχι μόνο στα ταμεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου