ΤΟΠΙΚΑ

Ν. Οικονόμου: Η προηγούμενη δημοτική Αρχή έκοψε «μαχαίρι» τα ρουσφέτια με τις κλήσεις

ν-οικονόμου-η-προηγούμενη-δημοτική-αρ-221893

Στο ζήτημα που έχει δημιουργεί με τα ειδοποιητήρια που αποστέλλονται κατά εκατοντάδες σε πολίτες για παλαιά πρόστιμα από κλήσεις της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, έκανε με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο facebook, η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Νατάσσα Οικονόμου.

Η κ. Οικονόμου, σχολιάζοντας σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Βόλου που επιρρίπτει ευθύνες στις προηγούμενες δημοτικές Αρχές για την κατάσταση με τα πρόστιμα, αναφέρει χαρακτηριστικά πως “η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν αυτή που έβαλε τέλος στο πελατειακό «πανηγύρι» του παρελθόντος, κόβοντας «μαχαίρι» τα ρουσφέτια με τα πρόστιμα από τις κλήσεις από τη δημοτική αστυνομία και την τροχαία”.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή της η κ. Οικονόμου αναφέρει:

«Να θυμίσουμε κάποια πράγματα, που φαίνεται πως «ξεχνιούνται» από ορισμένους, ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες, να μην προκαλούνται λανθασμένες εντυπώσεις και να μην καλλιεργείται σκόπιμα «θολούρα» στο θέμα των παλαιών προστίμων από κλήσεις από τη δημοτική αστυνομία και την τροχαία:

Η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν αυτή που έβαλε τέλος στο πελατειακό «πανηγύρι» του παρελθόντος, κόβοντας «μαχαίρι» τα ρουσφέτια με τα πρόστιμα από τις κλήσεις από τη δημοτική αστυνομία και την τροχαία. Εξάλλου, ήταν αυτή που επέβαλε τη δημιουργία και λειτουργία και ηλεκτρονικού αρχείου στη δημοτική αστυνομία, ώστε να γίνεται αυθημερόν η ηλεκτρονική καταγραφή των κλήσεων και να μη μπορεί να γίνει διαγραφή τους ούτε και μετά την προώθηση των κλήσεων στην οικονομική υπηρεσία για τις διαδικασίες εξόφλησής τους. Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να μπορεί να ισχυριστεί ότι την προηγούμενη δημοτική περίοδο του «σκίστηκε» κλήση, με την υπόσχεση ότι θα διαγραφεί το πρόστιμο.

Αρχές 2012, η προηγούμενη δημοτική αρχή απέστειλε 16.850 ειδοποιητήρια που αφορούσαν σε κλήσεις παρελθόντων χρόνων ως το 2009, ύψους 2.806.000 €. Μάλιστα, είχε δεχτεί σφοδρή επίθεση από ορισμένους για την αποστολή των εν λόγω ειδοποιητηρίων, σε καιρό κρίσης. Οι γκρίνιες, οι διαμαρτυρίες και τα σχετικά επικριτικά δημοσιεύματα ήταν πολλά.

Λόγω της συνεπούς πολιτικής των ελέγχων – κλήσεων – αφαίρεσης πινακίδων, με στόχο τη βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, στις αρχές 2013, είχε τετραπλασιαστεί το ποσοστό των οδηγών που πλήρωναν τις κλήσεις τους για παράνομη στάθμευση.

Όσον αφορά στις κλήσεις ως το 2012, τα στοιχεία τους στάλθηκαν, αρχές 2013, στο Κέντρο Πληροφόρησης του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να γίνει διασταύρωση στοιχείων και να έχει ο Δήμος στη διάθεσή του τα στοιχεία των κατόχων των οχημάτων, για να μπορέσει να ολοκληρώσει τη διαδικασία διεκδίκησης των προστίμων από τους υπόχρεους.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου