ΤΟΠΙΚΑ

Διάσημοι σεφ στον Βόλο

διάσημοι-σεφ-στον-βόλο-222180

Στον Βόλο βρίσκονται δύο κορυφαίοι σεφ, ο Στέλιος Παρλιάρος και ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, για «Lurpak μαγειρέματα» υψηλών προδιαγραφών, που θα διαρκέσουν έως αύριο Σάββατο 25 Νοεμβρίου και «φιλοξενούνται» σε διάφορους χώρους της πόλης. Οι δύο μετρ των νόστιμων γεύσεων, γλυκών και αλμυρών, που συμμετέχουν στην καμπάνια προώθησης του καλού φαγητού, αποκάλυψαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τα μυστικά για νόστιμες γαστρονομικές δημιουργίες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι δύο κορυφαίοι των εκλεκτών γεύσεων, βρέθηκαν χθες στο μάρκετ «Μασούτης» της Νέας Ιωνίας, υπέγραψαν τα βιβλία με δημιουργίες τους που κέρδισαν οι τυχεροί της καμπάνιας του Lurpak, και παρουσίασαν στο κοινό γευστικές προτάσεις.

Ο κορυφαίος δημιουργός ζαχαροπλαστικής, Στέλιος Παρλιάρος, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η ενασχόληση με τη δημιουργία στην κουζίνα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην ψυχολογία του καθενός, λειτουργεί ως «αγχολυτικό» στην καθημερινότητά μας και παράλληλα κρατά την προσοχή στραμμένη σε μια ευχάριστη διαδικασία.

Οι παραδοσιακές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας, ενώ όπως επεσήμανε ο ίδιος: «Το ζήτημα είναι να διατηρούμε τις αξίες μας στην κουζίνα μας. Οι παραδοσιακές γεύσεις αποτελούν σταθερή αξία και πρέπει να τις εξελίξουμε, με βάση τις νέες τεχνικές και την καλύτερη πρώτη ύλη, χωρίς, ωστόσο, να φτάνουμε στα άκρα». Ο μετρ της ζαχαροπλαστικής δήλωσε λάτρης των παραδοσιακών τσιπουράδικων της πόλης, των παραδοσιακών γλυκών του κουταλιού και των δημιουργιών που έχουν ως βάση το μήλο και τη σφραγίδα της τοπικής ποιότητας.

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «το μυστικό για να γίνει πιο νόστιμη η καθημερινότητά μας, είναι να μαγειρεύουμε με αγάπη, χρησιμοποιώντας καλά και αγνά προϊόντα, χωρίς συντηρητικά, όπως το βούτυρο Lurpak, που δίνει πολύ ωραία γεύση στο φαγητό».

Ο ίδιος μίλησε με ενθουσιασμό για τη γαστρονομική παράδοση της Μαγνησίας, ενώ υπογράμμισε ότι η γαστρονομία είναι ένα από τα κλειδιά που οδηγούν στην ανάπτυξη. «Το εισιτήριο για την ανάπτυξη είναι παράλληλα με τις παραδοσιακές γεύσεις και τα ελληνικά προϊόντα, ένας συνδυασμός παραγόντων που μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της ανάπτυξης, γενικότερα, στην Ελλάδα, την οποία επιθυμούν ειδικά οι άνθρωποι της γενιάς μας».

Μαζί με τους δύο από τους αγαπημένους σεφ της Ελλάδας τον Στέλιο Παρλιάρο και τον Αλέξανδρο Παπανδρέου, το Lurpak ήρθε στον Βόλο «για να μαγειρέψει παρέα με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμάς. Το πάθος για καλό φαγητό. Γιατί μια κουταλιά Lurpak, είναι αρκετή για να μεταμορφώσει το καθημερινό μας φαγητό σε μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης» επισημαίνεται από τους υπεύθυνους της συγκεκριμένης γευστικής πρωτοβουλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου