ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στο πρώην ΙΚΑ Βόλου

παράσταση-διαμαρτυρίας-συνταξιούχων-222315

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το υποκατάστημα του πρώην ΙΚΑ Βόλου, την ερχόμενη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, καλούν με ανακοίνωσή τους οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση, «η κυβέρνηση ακονίζει τα μαχαίρια της για να συνεχίσει τη σφαγή των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των συνταξιούχων, εργαζομένων και του λαού. Μας πετσόκοψε, μαζί με τους προηγούμενους, τις συντάξεις, κι ετοιμάζεται για τη νέα καρατόμηση, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες και επικουρικές, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, τη φοροληστεία. Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, τα πληρώσαμε, τα δικαιούμαστε, τα απαιτούμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το διεκδικητικό πλαίσιο των συνταξιουχικών οργανώσεων περιλαμβάνει το αίτημα για δωρεάν καθολικό σύστημα υγείας-περίθαλψης και κατάργηση κάθε ιδιωτικοποίησης.

Οι οργανώσεις ζητούν επίσης χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών, κατάργηση των εισφορών για την υγεία καθώς και δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής. Τέλος απαιτείται η επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων που καταργήθηκαν, η άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού, και τέλος η χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.ά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου