ΤΟΠΙΚΑ

Μικροί σεφ εν δράσει

μικροί-σεφ-εν-δράσει-223477

Με τη συμμετοχή 30 παιδιών θα διεξαχθεί ο 1ος ετήσιος διαγωνισμός μαγειρικής για παιδιά, μεθαύριο Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, με κεντρικό κριτή τη Βέφα Αλεξιάδου.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση φέρει τη σφραγίδα του φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», στο πλαίσιο του θεματικού έτους «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων», σε συνεργασία με το Boutique Training Center, το «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ Ι.Ε.Κ. Γιάτσος» και άλλες επιχειρήσεις και φορείς της Μαγνησίας.

Μεγάλη ικανοποίηση για τους διοργανωτές αποτελεί το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι μικροί διαγωνιζόμενοι, οι γονείς και οι δάσκαλοί τους. Μεταξύ των παιδιών που έχουν επιλεγεί για να συμμετάσχουν, συμπεριλαμβάνονται και παιδάκια από το Ειδικό Σχολείο Βόλου, που θα διαγωνιστούν χωριστά.

Επιδίωξη των διοργανωτών είναι ο διαγωνισμός να αποτελέσει έναν νέο καινοτόμο θεσμό που θα προσεγγίζει δημιουργικά τους μαθητές και αυριανούς καταναλωτές, συμβάλλοντας έτσι ώστε να αναπτυχθούν εκπαιδευτικές δράσεις που θα έχουν ως στόχο να ενισχύσουν καλές πρακτικές που προωθούν την αγωγή του καταναλωτή.

Στόχος του διαγωνισμού είναι τα παιδιά της Μαγνησίας να γνωρίσουν την παράδοση του τόπου μας και τις ξεχασμένες παραδοσιακές γεύσεις. Βασική επιδίωξη είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν με τα υλικά, τις γεύσεις και τις μυρωδιές της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής και μαγνησιώτικης κουζίνας, καθώς και να εκτιμήσουν μέσα από τη διαδικασία αυτή την αξία του υγιεινού σπιτικού φαγητού.

Για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος, ενώ για λόγους ασφαλείας θα υπάρχει παιδίατρος στον χώρο, καθώς και εκπαιδευτικοί για την επίτευξη των στόχων του διαγωνισμού. Κάθε χρόνο η εκδήλωση θα έχει ένα θέμα για καλύτερη εξειδίκευση, ενώ το φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι το Πήλιο.

Δημιουργική δράση

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο ηλικιακές κατηγορίες: Στις ηλικίες έως 8 ετών με τη βοήθεια ενήλικα, μαθητών του «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ Ι.Ε.Κ.», χωρίς πρόκριση στον δεύτερο γύρο, και στις ηλικίες από 9 έως 12 ετών, ενώ θα υπάρχει, όπως προαναφέραμε και συμμετοχή παιδιών από το Ειδικό Σχολείο Βόλου.

Στην δεύτερη φάση θα διαγωνιστούν οι πέντε μικροί σεφ που θα αποσπάσουν την καλύτερη βαθμολογία στην πρώτη φάση.

Κεντρικός κριτής θα είναι η Βέφα Αλεξιάδου, η οποία ήλθε στον Βόλο αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό, πλαισιωμένη από τον σεφ Γεώργιο Φλέρη και τον γευσιγνώστη Αθανάσιο Μεταφτσή του «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ Ι.Ε.Κ.».

Η δράση θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 15.00, ενώ θα υπάρχουν και παράλληλες δραστηριότητες ψυχαγωγίας και γνώσης. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τις Στελίνα Σεφέρη, διατροφολόγο και Μαγδαληνή Κοντού, για το παιδικό πρωινό.

Στους παρισταμένους, γονείς, εκπαιδευτικούς και θεατές, θα γίνει επίδειξη «Γλυπτικής σε φρούτα», ενώ θα προσφερθούν σε όλους μήλα από τον Συνεταιρισμό Ζαγοράς. Την εκδήλωση θα κλείσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος θα παραδώσει τα βραβεία στους τρεις νικητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου